Spania a devenit cel mai bun loc pentru a cumpăra un iPhone. Vezi ce beneficii primești

Scris de | 30 aprilie, 2021
Spania a devenit cel mai bun loc pentru a cumpăra un iPhone. Vezi ce beneficii primești
foto via @bgr.com

Spania tocmai a adoptat o lege care face obligatoriu ca producătorii care își vând produsele în țară să ofere trei ani de garanție pentru toate produsele lor. Legea va obliga toate companiile care operează în Spania să extindă garanția limitată a produselor lor, inclusiv Apple, transformând efectiv Spania într-unul dintre cele mai bune locuri pentru a cumpăra un iPhone. Este cu un an mai lung decât perioada de garanție de doi ani pe care o primesc cetățenii Uniunii Europene atunci când cumpără un iPhone și cu doi ani mai mult decât garanția limitată de un an pe care Apple o oferă în SUA și Marea Britanie. Mai mult decât atât, noua factură obligă companiile să stocheze piese de schimb timp de 10 ani, ceea ce reprezintă dublul minimului actual de 5 ani.

Legea se aplică tuturor produselor, nu doar iPhone-ului. Dar smartphone-urile sunt dispozitive obligatorii pe toate piețele, iar iPhone-ul se află la vârful spectrului de prețuri. Utilizatorii își păstrează adesea telefoanele de ani de zile. Sunt adesea revândute sau transmise membrilor familiei după actualizarea inițială a cumpărătorului.

Prin extinderea garanțiilor, autoritățile de reglementare vor oferi clienților mai multă protecție împotriva problemelor de fabricație care ar trebui acoperite printr-o garanție limitată, punând presiune pe companii pentru a crește calitatea produselor lor și asistența pentru clienți.

Apple a vorbit adesea în ultimele sale evenimente media despre extinderea duratei de viață a produselor sale și a luat măsuri pentru a spori capacitatea de reparare a iPhone-urilor sale.

Legea include prevederi care ar putea fi utile, inclusiv o măsurare obiectivă a durabilității unui produs. Dacă un produs nu îndeplinește estimările de durabilitate convenite la cumpărare, un client poate cere repararea sau înlocuirea produsului său. Nu este clar cum se va aplica acest lucru pentru iPhone, dar avantajul evident este presiunea suplimentară asupra companiilor pentru a îmbunătăți calitatea dispozitivelor lor. 

Mai mult, clienții au acum cinci ani pentru a-și exercita drepturile de a face o cerere în loc de trei. Interesant este faptul că iPadizate raportează că garanțiile comerciale incluse în publicitatea produselor vor prevala asupra celor oferite în declarațiile legale de garanție. În cele din urmă, noua lege se aplică și conținutului digital pentru prima dată, inclusiv aplicațiilor, jocurilor și software-ului. Legea are un efect secundar negativ. Bunurile digitale trebuie să fie oferite imediat după cumpărare, ceea ce ar putea pune capăt în mod eficient pre-comenzilor de jocuri din țară. 

Etichete: , , ,

Sursa: Spain just became the best place to buy an iPhone