HTC poate anunța două noi sisteme VR peste numai o săptămână

Scris de | 5 mai, 2021
HTC poate anunța două noi sisteme VR peste numai o săptămână

HTC plănuiește să dezvăluie două noi sisteme de realitate virtuală în cadrul ViveCon 2021, conferința sa anuală care va avea loc în acest an pe 11 și 12 mai. Din nefericire, niciuna dintre cele două perechi de ochelari VR care vor fi anunțate nu va fi destinată consumatorilor simpli, ci vor fi țintite către cei din zona de business.

Cele două sisteme se vor numi Vive Pro 2 și Vive Focus 3 Business Edition și momentan au „scăpat” de leak-uri sau informații despre specificațiile pe care le vor avea (lucru remarcabil într-o perioadă în care majoritatea lansărilor sunt cunoscute cu săptămâni în avans). Există totuși posibilitatea ca unul dintre sisteme să poată funcționa pe cont propriu, cu un design wireless, similar cu cel al lui Oculus Quest 2.

Un articol al Protocol menționează că ambele sisteme au fost menționate deja în documente interne ale HTC și au fost chiar listate pentru scurt timp pe un site numit Alzashop, care operează în Cehia și Slovacia în mare parte. Înainte ca listările celor două sisteme să fie eliminate, acestea indicau un preț de 1474 de euro pentru Vive Focus 3 Business Edition, respectiv 1012 euro pentru Vive Pro 2.

Ambele dispozitive ar urma să fie disponibile pe parcursul lunii mai, însă HTC ar putea să aibă o surpriză pregătită pentru ViveCon: ViveAir, un set de realitate virtuală cu focus pe fitness. Fotografii cu acesta au putut fi văzute în urmă cu câteva săptămâni, dar compania a menționat rapid că este vorba doar de un concept. Ne rămâne doar să aflăm pe 11 mai dacă HTC spune adevărul sau a încercat să protejeze secretul unui produs nou pe piața VR.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: HTC may announce two new Vive VR headsets on May 11th