Elon Musk susține că dogecoin ar putea fi viitorul criptomonedelor

Scris de | 8 mai, 2021
Elon Musk susține că dogecoin ar putea fi viitorul criptomonedelor
Foto via Business Insider

Elon Musk a spus că dogecoinul ar putea fi ironic viitorul criptomonedelor, care ar putea deveni ele însele monedele lumii. În ciuda afirmației îndrăznețe, miliardarul Tesla a dat vineri un ton oarecum măsurat într-un tweet către milioanele sale de adepți: „Criptomoneda este promițătoare, dar vă rugăm să investiți cu prudență!”

Musk s-a legat de un videoclip de pe site-ul de știri al vedetelor TMZ în care spunea: „În primul rând, cred că oamenii nu ar trebui să își investească economiile de viață în criptomonedă. Pentru a fi clar, cred că nu este înțelept”. Acesta a mai adăugat: „Dacă vreți să specificați, să știți, să speculați și cumva, nu știu, poate să vă distrați, adică, este ca și cum, există șanse mari ca monedele cripto să fie viitorul Pământului. „

Întrebat despre dogecoin, activul meme care s-a adunat cu peste 25.000% în ultimul an pentru a deveni cea de-a patra cea mai mare criptomonedă, Musk a spus că ideea a fost că „a fost inventată ca o glumă, în esență pentru a-și bate joc de criptomonede”. „Soarta iubește ironia”, a spus el, adăugând: „Care ar fi cel mai ironic rezultat? Că moneda care a fost inventată ca o glumă devine de fapt moneda reală”. Musk a recunoscut problemele legate de dogecoin. Întrebat dacă oferta nelimitată a dogecoinului prezintă un pericol pentru prețul său în comparație cu bitcoin, care are o ofertă fixă, Musk a spus: „Da, da”. Dar el a repetat mai târziu mantra investitorilor dogecoin: „Până la lună!”

Musk, cofondatorul și directorul executiv al companiei de mașini electrice Tesla și a doua persoană cu cea mai mare bogăție din lume, a fost în centrul boomului sălbatic din 2021 în criptomonede. Anunțul Tesla din februarie că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari a pus bazele unui raliu monstru în faimosul activ criptografic. Și tweet-urile frecvente ale lui Musk despre dogecoin au fost probabil principalul motor al buzz-ului din jurul simbolului meme.

Etichete: , , , ,

Sursa: Elon Musk says dogecoin might be the future of cryptocurrencies - but tells fans they should still invest carefully