Microsoft renunță la Windows 10X înainte de a fi lansat vreodată

Scris de | 8 mai, 2021
Microsoft renunță la Windows 10X înainte de a fi lansat vreodată

Este probabil ca Windows 10X să nu vină niciodată pe piață. În schimb, Microsoft își depune eforturile în „noul Windows” pe care îl construiește în jurul interfeței „Sun Valley”, potrivit unui nou raport. Microsoft nu va aduce pe piață varianta sistemului de operare Windows 10X în curând, poate chiar niciodată. Windows 10X ar fi trebuit să fie răspunsul Microsoft la sistemul de operare Chrome – o variantă mai simplă de Windows 10 care ar fi trebuit să debuteze mai întâi pe PC-uri pentru educație și prima piață a lucrătorilor de linie.

Se așteaptă ca Microsoft să lanseze o „nouă” variantă Windows la sfârșitul acestui an, când lansează Windows 10 cu un UX reîmprospătat. (Acest UX poartă numele de cod Sun Valley.) Având în vedere că unele dintre elementele de interfață pentru Sun Valley par să fie similare cu ceea ce era de așteptat cu Windows 10X, pe baza diferitelor zvonuri, poate că Microsoft se va uita pur și simplu la noua reîmprospătare Windows ca cel mai bun mod poate avea un sistem de operare Chrome.

Oficialii Microsoft au încetat să mai vorbească public despre Windows 10X. Chiar dacă oficialii au refuzat să spună acest lucru oficial, Microsoft a planificat să lanseze Windows 10X pe piață în 2021 fără suportul promis al aplicației Win32, ceea ce ar fi făcut-o mult mai puțin atrăgătoare pentru mulți clienți. Microsoft se străduia să descopere cum să poziționeze și să livreze Windows 10X în ultimii doi ani. Inițial, Windows 10X urma să fie varianta Windows a Microsoft pentru computerele cu ecran dual, inclusiv Surface Neo prezentat. Apoi, oficialii au schimbat planurile, hotărând în schimb să lanseze Windows 10X pe computerele cu un singur ecran, atât laptopuri cu clapetă, cât și 2-în-1.

Windows 10X nu a fost conceput pentru a rula pe PC-uri existente; a fost construit pentru a rula numai pe PC-uri noi. Urmează să debuteze mai întâi pe dispozitivele bazate pe Intel și, eventual, să fie disponibil și pe computerele bazate pe Arm, la un moment dat în viitor. În februarie 2020, Microsoft a arătat cum ar funcționa aplicațiile pe Windows 10X, inclusiv cele Win32. Windows 10X ar trebui să fie una dintre primele versiuni de Windows construite pe sistemul de operare Windows Core (WCOS).

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,

Sursa: Microsoft drops Windows 10X before it ever launched