TransferGO va oferi plăți instant către băncile înrolate în infrastructura TRANSFOND

Scris de | 12 mai, 2021
TransferGO va oferi plăți instant către băncile înrolate în infrastructura TRANSFOND

TransferGo, compania de transferuri internaționale de bani și Libra Internet Bank, anunță parteneriatul prin intermediul căruia utilizatorii TransferGo pot realiza transferuri instant, prin opțiunea de livrare Acum, către deținătorii de conturi bancare în lei la băncile înrolate în prezent în infrastructura de Plăți Instant din România, administrată de către TRANSFOND: Libra Internet Bank, Banca Transilvania, BCR și CEC Bank.

În luna februarie a acestui an, Libra Internet Bank a devenit partenerul TransferGo pentru serviciul de transferuri instant. În prima etapă, acest parteneriat a permis utilizatorilor TransferGo să trimită bani instant către conturile deschise la Libra Internet Bank, prin opțiunea de livrare Acum.

De asemenea, prin modalitatea de transfer direct pe card, oferită suplimentar de către TransferGo, utilizatorii beneficiază de opțiunea de livrare Acum și către cardurile emise de Libra Internet Bank.

În acest context, în luna martie a acestui an, cele două companii partenere au decis extinderea colaborării, în vederea accesării, cu ajutorul Libra Internet Bank, a infrastructurii de Plăți Instant din România, care a permis transferurile instant către alte trei bănci: Banca Transilvania, BCR și CEC Bank. Astfel, clienții TransferGo pot acum trimite bani prin transfer instant, cu opțiunea de livrare Acum, către băncile la care au cont sau card majoritatea destinatarilor din România.

Libra Internet Bank facilitează astfel accesul TransferGo la infrastructura de Plăți Instant dezvoltată și administrată de către TRANSFOND. În acest mod, TransferGo este în măsură să pună la dispoziția clienților proprii transferuri mai rapide de bani din afara țării, către conturi bancare în lei deschise la una dintre cele 4 bănci din România înrolate în sistemul de Plăți Instant.

Potrivit unui studiu realizat de către TransferGo, utilizatorii serviciului de transfer trimit bani familiilor atât pentru acoperirea costurilor traiului zilnic, cât și pentru economisire. În medie, un român trimite acasă 500 euro / lună, sumă care reprezintă aproximativ un sfert din banii câștigați lunar.

Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar recent compania a raportat o creștere de 50% a fluxului de bani pentru țara noastră în 2020, precum și un grad de utilizare a aplicației de peste 80%, conform rezultatelor preliminare ale companiei.

Etichete: , ,