COVID-19: Oracle și Oxford se aliază în lupta împotriva noilor tulpini ale SARS-CoV-2

Scris de | 18 mai, 2021
COVID-19: Oracle și Oxford se aliază în lupta împotriva noilor tulpini ale SARS-CoV-2

Apariția mai multor variante infecțioase ale virusului COVID-19 amenință să încetinească redresarea globală și potențialul de eficacitate a vaccinului.

Pentru a ajuta guvernele și cadrele medicale să identifice și să acționeze mai rapid asupra acestor variante, Universitatea Oxford și Oracle au creat un sistem Global de Analiză a Agenților Patogeni (GPAS) care combină Platforma Scalabilă de Agregare a Agenților Patogeni de la Oxford cu puterea Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

Prima dată utilizat pentru tuberculoză, SP3 a fost reconvertit pentru a unifica, standardiza, analiza și compara datele de secvență ale SARS-CoV-2, obținând secvențe genomice adnotate și identificând noi variante ale virusului. 

Sistemul SP3 va furniza acum rezultate complete și standardizate ale analizelor COVID-19 în câteva minute de la depunere, la nivel internațional. Rezultatele vor fi partajate cu țări din întreaga lume într-un mediu securizat.

Împreună cu capacitățile de învățare automată din Oracle Cloud, oamenii de știință, cercetătorii și guvernele din întreaga lume care colaborează pot procesa, analiza, vizualiza și acționa pentru prima dată o colecție largă de date privind agenții patogeni COVID-19.

Aceasta include identificarea variantelor de interes și a impactului potențial al acestora asupra eficacității vaccinurilor și tratamentelor. De exemplu, interfețele analitice din sistem vor arăta ce tulpini specifice se răspândesc mai rapid decât altele și dacă caracteristicile genetice contribuie la o transmisibilitate sporită și la eficacitatea vaccinului. Deja, Oxford a procesat jumătate din secvențele SARS-CoV-2 din lume, mai mult de 500.000 în total.

Etichete: , , , , ,