Windows 10X, cel mai nou sistem de operare al Microsoft, dispare

Scris de | 19 mai, 2021
Windows 10X, cel mai nou sistem de operare al Microsoft, dispare

Windows 10X a fost introdus în urmă cu aproximativ un an, și reprezenta o variantă a lui Windows 10 construită special pentru dispozitivele cu două ecrane, precum Surface Neo al celor de la Microsoft.

De câteva săptămâni însă, zvonuri cu privire la „moartea” lui Windows 10X au început să apară, iar cei de la Microsoft le-au și confirmat printr-un anunț recent: „După o perioadă de un an de explorare și conversații cu clienții noștri, am decis că tehnologia lui Windows 10X ar fi mai utilă în alte moduri și ar putea servi mai mulți clienți decât ne-am imaginat inițial” se arată în comunicatul Microsoft.

Compania spune că va folosi cele învățate și dezvoltate pentru Windows 10X ca viitoare update-uri pentru Windows 10. De altfel, se pare că ar fi făcut deja asta, deoarece „câteva lucruri se pot observa deja în preview build-uri pentru Windows Insider, precum noua tehnologia app container pe care o integrăm în produse ca Microsoft Defender Application Guard, o experiență îmbunătățită de Voice Typing și o tastatură touch optimizată cu noi opțiuni de dimensionare a tastelor, sunete, culori și animații”.

Microsoft va oferi în curând noul update 21H1 pentru Windows 10, unul relativ minor, însă compania pregătește un update major în luna octombrie.

Etichete: , ,

Sursa: Microsoft announces that Windows 10X has been canceled