Tinder va alerta utilizatorii înainte de a trimite mesaje jignitoare

foto via @klikk.no

Tinder este probabil cea mai utilizată aplicație de date-uri de pe tot globul. Deoarece este o platformă care îi ajută pe oameni să-și găsească un partener și să răspândească dragostea, mesajele jignitoare sau hărțuitoare nu iși găsesc locul aici deși numărul lor se pare că a crescut în ultimul timp. 

Prin urmare, Tinder îi va atenționa pe utilizatori cu un mesaj de genul „Sigur?” care să îi oprească și să îi facă să se regândească înainte de a trimite un mesaj potențial jignitor cuiva. Platforma de întâlniri folosește AI pentru a ajuta la detectarea mesajelor hărțuitoare și dăunătoare, prevenind astfel incidentele nedorite.

Compania susține că acest mesaj de alertă, „Sunteți sigur?” a reușit deja să reducă mesajele trimise într-un limbaj necorespunzător cu peste 10% la testare și acesta este într-adevăr un semn pozitiv. Cu toate acestea, pe măsură ce AI-ul se îmbunătățește pe parcursul perioadei și continuă să implice, Tinder ar trebui să poată opri mai multe astfel de mesaje.

„Rezultatele timpurii ale acestor caracteristici ne arată că intervenția făcută în modul corect poate fi cu adevărat semnificativă în schimbarea comportamentului și construirea unei comunități în care toată lumea simte că ar putea fi ei înșiși”, a declarat Tracey Breeden, Head of Safety and Social Advocacy for Match Group. AYS sau „Ești sigur?” este una dintre multele astfel de caracteristici de securitate pe care le are Tinder.

Se alătură funcției „Te deranjează acest lucru?”, Care este o alertă proactivă care ajută utilizatorii care ar fi putut primi un mesaj care conține un limbaj dăunător. Împreună, aceste două caracteristici ar trebui să facă Tinder un loc mai sigur. În afară de platformele de socializare Tinder precum YouTube și Instagram, există un sistem similar pentru a alerta utilizatorii înainte de a posta comentarii jignitoare.

În martie, Instagram a spus că, într-o încercare de a lupta împotriva agresiunii și hărțuirii, a adăugat o funcție care ar permite utilizatorilor să blocheze sau să restricționeze mai multe conturi din secțiunea de comentarii a postărilor lor. Pe de altă parte, YouTube a introdus mai multe funcții pentru a sprijini comunități diverse. Pentru a încuraja interacțiuni sănătoase și respectuoase, planifică, de asemenea, să ofere YouTuber-urilor un nou filtru care să semnaleze comentariile neadecvate și să le rețină pentru examinare.