WhatsApp dă în judecată guvernul indian pentru noile reguli cu privire la confidențialitatea utilizatorilor

Scris de | 27 mai, 2021
WhatsApp dă în judecată guvernul indian pentru noile reguli cu privire la confidențialitatea utilizatorilor

WhatsApp, una dintre cele mai importante aplicații de mesagerie instantanee de la gigantul social media Facebook, a intentat un proces împotriva guvernului indian. Acesta încearcă să blocheze intrarea în vigoare a reglementărilor care ar obliga forțele aplicației să-și încalce protecția privind confidențialitatea.

Cazul, depus la Înalta Curte din Delhi, solicită să declare că una dintre noile reguli IT este o încălcare a drepturilor de confidențialitate din constituția Indiei, deoarece solicită companiilor de social media să identifice „primul autor al informațiilor” atunci când autoritățile o solicită.

Este demn de remarcat faptul că legea impune doar WhatsApp pentru a demonta persoanele acuzate în mod credibil de acțiunea greșită, dar, în practică, compania nu o poate face singură. Regula de trasabilitate va afecta, de asemenea, alternativele WhatsApp, cum ar fi Signal și Telegram, care sunt inerent concepute pentru a fi criptate de la un capăt la altul. WhatsApp are aproximativ jumătate de miliard de utilizatori în India.

De asemenea, se spune că, deoarece mesajele sunt criptate de la un capăt la altul, ar trebui să întrerupă criptarea destinatarilor de mesaje, precum și a inițiatorilor pentru a se conforma noii legi.

Într-o declarație adresată Reuters, WhatsApp a spus că „solicitarea aplicațiilor de mesagerie pentru„ urmărirea ”chat-urilor este echivalentul cererii de a păstra o amprentă digitală a fiecărui mesaj trimis pe WhatsApp, care ar rupe criptarea de la un capăt la altul și ar submina în mod fundamental dreptul oamenilor la intimitate. ”

Acesta este încă un alt caz de tensiuni în creștere între guvernul prim-ministrului Narendra Modi și giganții tehnologici precum Facebook, Google și Twitter, printre altele. Aceasta este o situație complexă, deoarece India este una dintre cele mai mari piețe pentru aceste companii.

Tensiunile s-au intensificat atunci când poliția a vizitat biroul Twitter în această săptămână, după ce platforma de microblogging a etichetat postările purtătorului de cuvânt al partidului politic al lui Narendra Modi drept „mass-media manipulată” pentru partajarea unui document fals.

Înainte de aceasta, guvernul indian a presat companiile tehnologice pentru a elimina conținutul de pe platforma de socializare, unde oamenii au criticat modul în care guvernul gestionează al doilea val al COVID-19.

Etichete: , ,

Sursa: WhatsApp sues Indian government over new rules that could end user privacy