REVIEW ViewSonic ViewBoard Pen Display, companionul potrivit pentru editori foto/video și nu numai

Scris de | 4 iunie, 2021
REVIEW ViewSonic ViewBoard Pen Display, companionul potrivit pentru editori foto/video și nu numai

Recunosc că am fost intrigat de ideea de a testa un nou tip de produs, unul cu care nu am avut niciodată plăcerea să mă joc. Tableta grafică de la ViewSonic, ViewBoard Pen Display, mi-a lăsat o impresie bună, chiar dacă, cel mai probabil, nu am știut să mă folosesc la nivel profesional de toate funcțiile sale.

Încă de la primul contact, produsul mi-a lăsat senzația că e unul ce bate chiar spre „rugged”, build-ul fiind foarte robust. Pe scurt, mi-a dat senzația de o tabletă pe care o poți lua după tine oriunde, fără să îți fie frică de eventualele avarii, în caz că o vei scăpa pe jos. Iar acest lucru mi se pare un mare plus, mai ales că totul începe să se redeschidă, iar lucrul remote sau de la birou devine din nou prezent în viețile noastre.

Un alt lucru important de menționat este faptul că poți folosi tableta ca pe un soi de agendă personală, aceasta recunoscând scrisul de mână și transformându-l după în format .doc sau .txt. Și nu numai că în unele situații acest lucru se poate dovedi destul de til, stylusul cu care vine echipată ViewBoard Pen Display este unul care nu are nevoie de baterii sau de încărcare. Acesta are o durată de viață de 150 de tap-uri, după cum se laudă producătorul, iar în cutia în care vine tableta mai găsim încă trei astfel de accesorii, pentru o utilizare prelungită, de ani de zile.

Display & Conectivitate

Pe lângă faptul că poți folosi ViewBoard Pen Display pentru editare foto, tableta mai poate fi utilizată și ca ecran secundar pentru laptop. Aceasta are diagonala de 13,3 inci, adică cât majoritatea ultrabook-urilor prezente pe piață, care aduc un plus de portabilitate, dar și o durată mai lungă de viață a unui ciclu de încărcare. Rezoluția la care vine setat din fabrică panoul este cea Full-HD, adică 1920 x 1080, și poate afișa 262.000 de culori, lucru foarte important pentru profesioniștii care lucrează în domenii creative.

Atunci când vrei să utilizezi ViewBoard Pen Display în mod de display secundar, trebuie doar să o conectezi la un laptop prin intermediul unui cablu USB-C inclus în pachet. Conexiunea este rapidă și stabilă, iar portabilitatea este aici cuvântul cheie. De asemenea, device-ul mai dispune și de șase butoane programabile, bune pentru momentele în care ai nevoie e shortcut-uri pentru cele mai utilizate funcții din anumite programe de editare.

Pe lângă două porturi USB-C care folosesc la încărcare și la modul „second-display”, ViewBoard Pen Display dispune și de un port Mini HDMI, pentru momentele în care ai nevoie să proiectezi conținutul de pe tabletă, pe un ecran mai ofertant. De asemenea, conexiunile, indiferent de tipul lor, sunt plug&play și nu ai nevoie de drivere sau de suite software suplimentare pentru diferitele task-uri.

În plus, ViewBoard Pen Display este compatibilă cu cele mai importante programe de editare și productivitate existente pe piață în acest moment, precum PowerPoint, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop sau chiar și Microsoft Paint. Tableta suportă, de asemenea, conexiuni cu orice sistem de operare popular, precum Windows 7, 8, 10, MacOS mai nou de 10.4 sau Chrome OS.

Concluzia connect

ViewSonic ViewBoard Pen Display este un produs versatil, o tabletă grafică care se poate transforma la nevoie într-un display secundar pentru laptop. Aceasta vine la pachet cu un ecran ofertant, conectivitate bună și un stylus confortabil. Pe lângă toate acestea producătorul a inclus în pachet chiar și o husă de protecție în genul Smart Cover, care poate așeza device-ul în diverse poziții, în funcție de nevoile tale.

Pentru cei care au nevoie de un astfel de produs care poate fi plimbat cu ușurință dintr-un loc în altul, ViewSonic ViewBoard Pen Display se poate dovedi un comapnion de nădejde.

Etichete: , ,