2% din primele 1.000 de aplicații din App Store au fost presupuse scam-uri

Scris de | 8 iunie, 2021
2% din primele 1.000 de aplicații din App Store au fost presupuse scam-uri
foto via @ubergizmo.com

Magazinele de aplicații, cum ar fi App Store-ul Apple și Google Play, sunt tot timpul considerate ca fiind platforme mai „sigure” de pe care poți descărca aplicații. Acest lucru se datorează faptului că dispun de sisteme pentru a preveni programele malware și, de asemenea, un proces de revizuire menit să elimine aplicațiile neplăcute, dar se pare că acesta s-ar putea să nu fie neapărat sistemul perfect.

Potrivit unui raport al Washington Post, se pare că din primele 1.000 de aplicații din App Store-ul Apple, aproximativ două procente au fost găsite ca fiind aplicații înșelătoare. Acest lucru înseamnă că din acele 1.000 de aplicații, în jur de 20 ar fi putut fi escrocherii. 

Intrarea în primele 1.000 de aplicații înseamnă că aceste aplicații au fost probabil descărcate de multe ori, ceea ce ar fi putut afecta mii de utilizatori în acest proces. Raportul susține că numai aceste aplicații ar fi putut avea ca rezultat fraudarea persoanelor cu aproximativ 48 de milioane de dolari.

Purtătorul de cuvânt al Apple, Fred Sainz, a răspuns de atunci raportului într-o declarație care spune: „Menținem standarde înalte pentru dezvoltatori pentru a păstra App Store un loc sigur și de încredere pentru clienți și vom lua întotdeauna măsuri împotriva aplicațiilor care prezintă un rău utilizatorilor. Apple conduce industria cu practici care pun siguranța clienților noștri pe primul loc și vom continua să învățăm, să ne dezvoltăm practicile și să investim resursele necesare pentru a ne asigura că clienților li se oferă cea mai bună experiență. ”

Etichete: , , ,

Sursa: 2% Of Top 1,000 Apps In The App Store Were Reportedly Scams