Elon Musk spune că modelul Plaid Plus al Tesla este „anulat”

Scris de | 8 iunie, 2021
Elon Musk spune că modelul Plaid Plus al Tesla este „anulat”
foto via @tesla.com

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris duminică pe Twitter că modelul Plaid Plus al producătorului de automobile este „anulat”, deoarece Plaid-ul de bază este „atât de bun”.

Tesla a menționat despre existența modelului S Plaid încă din 2019, iar Musk a spus la sfârșitul lunii trecute că livrarea vehiculului – care va avea viteze maxime de aproximativ 320 km/h și va cuprinde între 627 și 663 de kilometri autonomie – va fi prelungită până pe 10 iunie, deoarece avea nevoie de încă o săptămână de modificări. 

De asemenea, el a scris pe Twitter că Plaid-ul ar putea merge de la zero la 100 km/h în mai puțin de două secunde (o declarație făcută anterior). Plaid Plus ar fi trebuit să aibă o autonomie de peste 830 de kilometri, dar specificațiile sale de pe site-ul Tesla nu oferă multă claritate, deși site-ul spune în continuare că „Plaid Plus va fi disponibil la mijlocul anului 2022”.

Plaid Model S și-a făcut debutul pe pista de curse Laguna Seca în 2019, unde a parcurs traseul în 1 minut și 36 de secunde. Ulterior, Tesla a prezentat modelul S Plaid ca parte a prezentării sale cu ocazia Battery Day, din septembrie.

Deși este posibil ca Musk să glumească pe Twitter despre anularea Plaid Plus (poate pentru a spori încrederea în modelul obișnuit de Plaid), pare puțin probabil, miliardarul fiind deja în discuții cu Securities and Exchange Commission pentru tweet-urile sale din trecut despre afacerea Tesla.

Etichete: , , ,

Sursa: Elon Musk tweets that Tesla’s Plaid Plus is ‘canceled’ because ‘Plaid is just so good’