Apple va permite familiei tale să îți acceseze datele în cazul în care îți pierzi viața

foto via @apple.com

În trecut, când totul se făcea pe hârtie, dacă tu sau un membru al familiei murea, era mult mai simplu sa transmiti diferite documente, informații. Cu toate acestea, în era digitală în care totul este criptat și blocat în spatele parolelor, acest lucru poate fi un pic dificil, dar Apple încearcă să ușureze acest lucru cu noul său program Digital Legacy.

În acest program Digital Legacy, utilizatorii Apple ID vor putea atribui persoane drept contacte Legacy. Aceasta înseamnă că, în cazul în care persoana decedează, persoanele care au fost desemnate ca Legacy Contacts vor putea avea acces la ID-ul Apple și la informațiile personale stocate în acel cont.

Aceasta ar trebui să includă lucruri importante, cum ar fi fotografiile în care membrii familiei ar putea aprecia că pot privi cu drag înapoi. Deși este, desigur, un subiect destul de morbid la care să ne gândim, este și foarte practic. Acest lucru se datorează faptului că în acest moment, încercarea de a accesa contul Apple ID al cuiva chiar și cu un certificat de deces este destul de dificilă, așa că acest lucru ar trebui să ușureze lucrurile.

Funcția nu pare să fie încă live, dar, deoarece face parte din iOS 15, ne așteptăm să fie disponibilă cel mai probabil în toamna următoare.