Canalys: livrările de smartphone-uri vor crește în 2021

Scris de | 15 iunie, 2021
Canalys: livrările de smartphone-uri vor crește în 2021
foto via @okdiario.com

În 2020 s-a înregistrat o scădere substanțială în ceea ce privește segmentul de creștere al vânzărilor de smartphone-uri, deoarece livrările au scăzut cu 7% din cauza condițiilor de piață cauzate de pandemia COVID-19. În 2021 piața se va recupera, prezic analiștii de la Canalys, care au prognozat, de asemenea, că se va apropia de un punct de vârf în adoptarea 5G.

Piața smartphone-urilor va reveni acum la cifre pozitive, odată ce țările încep să controleze pandemia. Cu toate acestea, saltul va fi limitat de lipsa componentelor care a determinat creșterea prețurilor la electronice și a determinat producătorii să întârzie sau chiar să anuleze direct lansările de produse. Chiar și cu acest blocaj, se așteaptă ca livrările globale de smartphone-uri să ajungă la 1,4 miliarde de unități în acest an, în creștere cu 12% față de anul trecut. Gartner prognozează o creștere de 11,4%, IDC este mai conservator și prezice 1,38 miliarde de unități expediate pentru o creștere de 7,7%.

foto via @gsmarena.com

Producătorii vor încerca să obțină cel mai mult profit din oferta limitată pe care o au la dispoziție. Aceasta înseamnă că vor acorda prioritate piețelor mai bogate, precum China, SUA și Europa de Vest, în detrimentul Americii Latine și Africii, unde marjele de profit sunt mai mici.

Analiștii prezic că anul viitor smartphone-urile 5G vor depăși modelele 4G în ceea ce privește livrările. Acest lucru este deja aproape de a se întâmpla – modelele 5G au reprezentat 37% din livrările globale în primul trimestru, un număr care se așteaptă să crească la 43% pentru întregul an 2021.

foto via @gsmarena.com

O mare parte din această creștere este determinată de modele accesibile – până la sfârșitul anului, dispozitivele sub 300 de dolari vor reprezenta 32% din toate smartphone-urile 5G livrate, conform prezicerilor Canalys. Cu toate acestea, adaptarea la costul suplimentar al chipset-urilor 5G a determinat producătorii să reducă alte caracteristici din acest segment. Am văzut deja acest lucru cu versiunile 5G cu ecrane sau camere mai mici comparativ cu omologii lor 4G.

Etichete: , ,

Sursa: Canalys: smartphone shipments will grow in 2021, 5G models will beat 4G-only phones next year