Hyundai Motor Group finalizează achiziția Boston Dynamics de la SoftBank

Scris de | 23 iunie, 2021
Hyundai Motor Group finalizează achiziția Boston Dynamics de la SoftBank
foto via @hyundaimotorgroup.com

Hyundai Motor Group, Boston Dynamics și SoftBank Group Corp., au anunțat astăzi finalizarea achiziției de către Hyundai Motor Group a unei majorități din Boston Dynamics, valorată la 1,1 miliarde de dolari. Detalii financiare suplimentare despre tranzacție nu au fost dezvăluite.

După închiderea tranzacției, grupul Hyundai deține 80% din acțiunile Boston Dynamics și SoftBank, prin intermediul uneia dintre filialele sale, își păstrează restul de 20%. Boston Dynamics oferă roboți mobili care au fost integrați cu succes în operațiunile comerciale ale multora dintre cele mai importante firme industriale din lume. Robotica avansată oferă oportunități de creștere rapidă, cu potențialul de a avea un impact pozitiv asupra societății, făcând munca mai sigură și mai productivă, potrivit companiilor.

Prin achiziționarea Boston Dynamics și asigurarea unei prezențe în fruntea domeniului roboticii, Hyundai afirmă că face un alt pas major spre transformarea sa strategică într-un „Smart Mobility Solution Provider”. Pentru a propulsa această transformare, grupul a investit substanțial în dezvoltarea tehnologiilor viitoare, inclusiv condusul autonom, inteligența artificială (AI), Mobilitatea aeriană urbană (UAM), fabricile inteligente și roboții.

În domeniul roboticii, grupul își propune să dezvolte tehnologii avansate care îmbunătățesc viața oamenilor și promovează siguranța. Acordul va permite de asemenea Grupului și celor de la Boston Dynamics să își valorifice reciproc punctele forte în producție, logistică, construcții și automatizare. În plus, Hyundai Motor Group va sprijini extinderea continuă a Boston Dynamics a liniei sale de produse și a amprentelor globale de vânzări și servicii.

Boston Dynamics a lansat vânzările primului său robot comercial, Spot în iunie 2020 și are acum sute de roboți care operează într-o varietate de industrii, inclusiv utilități electrice, construcții, producție, petrol și gaze și minerit. De asemenea, compania a dezvăluit recent Stretch, primul său robot comercial conceput special pentru depozite și centre de distribuție.

Etichete: , ,

Sursa: Hyundai Motor Group completes acquisition of Boston Dynamics from SoftBank