Cum arată Stretch, noul robot Boston Dynamics pe care îl poți cumpăra

Scris de | 30 martie, 2021
Cum arată Stretch, noul robot Boston Dynamics pe care îl poți cumpăra

Boston Dynamics, compania cunoscută pentru câinele său robot, Spot, a anunțat o nouă creație numită Stretch, încercând să își concentreze eforturile din ce în ce mai mult pe realizarea unui profit de pe urma roboților săi. Stretch are un aspect pe care l-ai putea cataloga drept plictisitor, în comparație cu realizările anterioare ale Boston Dynamics, și a fost construit cu un singur obiectiv în minte: acela de a muta cutii în depozite.

Stretch nu este realizat după vreun animal sau om, având doar scopul de a fi practic. Are o bază pătrată mobilă cu roți, un „catarg de percepție” dotat cu camere și alți senzori și un braț robotic mare care poate apuca și muta cutii de până la 23 de kilograme.

Ceea ce îl face pe Stretch să fie o parte din „familia” de roboți a Boston Dynamics este focusul pe mobilitatea sa. Spre deosebire de alte echipamente de automatizare care sunt instalate în în depozite, ce sunt de obicei fixate într-un singur loc, Stretch se poate plimba printr-un spațiu mare, astfel că este util pentru un număr mai mare de task-uri.

„Stretch poate oferi automatizare în medii care nu au infrastructura necesară” spune vicepreședintele diviziei de Business Development de la Boston Dynamics, Michael Perry, pentru The Verge. „Te poți folosi de această capacitate a sa pentru a-l muta în spatele unei camionete, printre raioane sau lângă transportor. Depinde doar de problema pe care o ai în ziua respectivă” adaugă Perry.

Robotul Stretch de la Boston Dynamics

Scopul lui Stretch este astfel de a viza clienți care în mod normal ar considera automatizarea unei fabrici drept un proces prea scump sau care necesită prea mult timp pentru a fi integrat. Aproximativ 80% din depozitele din lume nu au echipament de automatizare, astfel că piața este destul de largă pentru Boston Dynamics, deși Stretch nu are momentan un preț stabilit.

Robotul poate muta până la 800 de cutii pe oră, o rată de muncă ce poate fi comparată cu cea a unui om. Bateriile sale îi permit să lucreze până la 8 ore la o încărcare completă.

Compania mai spune și că Stretch poate fi operat de oricine după numai câteva ore de antrenament și baza sa mobilă îi oferă avantajul de a funcționa și în spații construite pentru oameni. Momentan, Boston Dynamics se află în căutare de clienți care să îl testeze pe Stretch, cu intrarea acestuia pe piață programată pentru anul viitor.

Etichete: , , , , ,