Dyson dezvăluie prototipurile sale secrete și anunță că este în căutarea celor mai buni ingineri în robotică

Scris de | 25 mai, 2022
Dyson dezvăluie prototipurile sale secrete și anunță că este în căutarea celor mai buni ingineri în robotică

Dyson a dezvăluit în cadrul Conferinței Internaționale de Robotică și Automatizare (ICRA) desfășurată în Philadelphia, noi informații despre viitorul roboților de uz casnic, pe măsură ce își propune să atragă specialiști în domeniul roboticii care să se alăture echipei aflate în continuă creștere.

În cadrul evenimentului, Dyson a oferit detalii suplimentare cu privire la obiectivele sale în sfera roboticii avansate și a scos la lumină faptul că accelerează procesul de dezvoltare a unui dispozitiv autonom, capabil să îndeplinească treburile casnice, precum și alte sarcini. Un videoclip care a fost lansat și pe rețelele sociale surprinde cele mai recente evoluții ale companiei în proiectarea unei perechi de mâini robotizate, care apucă obiecte, aspect ce indică faptul că Dyson merge mai departe de aspiratoarele robot de podea. Activitatea confidențială de cercetare și dezvoltare de la aerodromul Hullavington din Wiltshire este condusă de inginerul șef al Dyson, Jake Dyson.

Dyson se află la jumătatea celei mai mari campanii de recrutare de ingineri din istoria sa. Un număr de 2.000 de oameni s-au alăturat companiei de tehnologie în acest an, dintre care 50% sunt ingineri, oameni de știință și programatori. Dyson își intensifică ambițiile în sfera roboticii, recrutând 250 de ingineri în domeniu, din diverse arii, inclusiv viziunea computerizată, machine learning, senzori și mecatronică, intenționând să angajeze încă 700 de specialiști în domeniul roboticii în următorii cinci ani. Scopul principal este acela de a crea cel mai mare și mai avansat centru de robotică din Marea Britanie, la aerodromul Hullavington și de a aduce tehnologia în locuințele oamenilor până la sfârșitul deceniului.

Noii recruți își vor desfășura activitatea la aerodromul Hullavington din Wiltshire, un nou laborator din Londra aflat în apropiere de Dyson Robotics Lab de la Imperial College, precum și în Singapore, la sediul global al Dyson. În ultimele șase luni, Dyson a reamenajat în secret unul dintre principalele hangare de aeronave de la aerodromul Hullavington, pentru a putea acomoda 250 de specialiști în robotică. Cea mai recentă activitate în sfera roboticii reprezintă următoarea etapă a planului de investiții de 2,75 miliarde de lire sterline al companiei Dyson în noi tehnologii, produse și unități administrative, din care 600 de milioane de lire sterline urmează să fie cheltuite anul acesta.

Dyson a angajat primul specialist în robotică în urmă cu 20 de ani, iar anul acesta căutăm încă 250 de experți pentru echipa noastră. Acesta este un „pariu mare” pe care îl facem pe viitoarea tehnologie în sfera roboticii ce va stimula cercetarea la nivelul întregii companii, în domenii precum inginerie mecanică, sisteme de viziune, machine learning și stocarea energiei. Avem nevoie de cei mai buni oameni din lume care să ni se alăture”, a explicat Jake Dyson, inginer șef Dyson.

Până acum, roboții Dyson au constat în aspiratoare de podea – primul dintre acestea, modelul DC06, fiind proiectat acum 20 de ani. Oferind o privire detaliată asupra noilor cercetări în manevrare, machine learning, percepția vizuală și controlul conform, videoclipul lansat de Dyson oferă lumii o primă imagine asupra celei mai recente activități în domeniu.  

Etichete: , , , , , ,