Dyson lansează cel mai puternic aspirator fără cablu: ce poate Dyson Gen5detect

Scris de | 4 septembrie, 2023
Dyson lansează cel mai puternic aspirator fără cablu: ce poate Dyson Gen5detect

Dyson lansează aspiratorul Dyson Gen5detect, cel mai puternic aspirator fără cablu, cu un nou motor Hyperdymium de generația a cincea. Aparatul dispune de un sistem de filtrare HEPA complet sigilat, conceput pentru a capta 99,99% din particule de până la 0,1 microni, la fel de mici precum virușii. Un nou cap de curățare Fluffy Optic a fost reproiectat, aspirând de două ori mai multă cantitate de praf microscopic pentru o luminozitate și o rază de acțiune sporite – astfel încât suprafața de curățat să fie mult mai vizibilă.

Motorul este mai mic, mai rapid și mai puternic decât predecesorul său, rotind la 135.000 rpm – de până la nouă ori mai rapid decât un motor de Formula 1. Inginerii au construit acest motor în jurul unui arbore mai scurt și au combinat mai multe părți într-una singură, permițând un format mai compact, plasat într-un cadru turnat cu precizie pentru a asigura o eficiență maximă a puterii. Aspiratorul dispune de cel mai avansat sistem de filtrare HEPA pentru întregul aparat fără cablu de la Dyson. Noul aspirator este complet etanș, permițând ca numai aerul murdar să treacă prin filtru, expulzând aer mai curat în încăpere. 

Studiul Dyson Global Dust din 2022 a arătat că 95% dintre oameni fac curățenie la fel de mult, dacă nu mai mult decât cu un an în urmă, pentru a se asigura că locuințele lor rămân spații curate și sănătoase, ca urmare a pandemiei COVID-19. Cu toate acestea, conform Studiului Global al Prafului realizat de Dyson, 40% dintre oameni sunt motivați să curețe doar atunci când este cu adevărat necesar sau când se poate observa praf și murdărie pe podea, comparativ cu 33% în 2020.

Introdusă în 2021, tehnologia de iluminare a prafului Dyson a fost dezvoltată pentru a permite proprietarilor să vadă particulele microscopice care se ascund în casele lor. Aceasta înseamnă că praful ascuns de pe suprafața podelei, care altfel este invizibil cu ochiul liber, poate fi văzut folosind o rază de lumină.

Aspiratorul Gen5detect este dotat cu un cap de curățare Fluffy Optic reproiectat care produce de două ori mai multă lumină, pentru a dezvălui orice urmă de praf de pe podea. Inginerii Dyson au proiectat noua sursă de lumină pentru a fi poziționată cât mai jos posibil în capacul capului de curățare Fluffy Optic, proiectând o rază de lumină spre particulele de pe podea. Aceasta a fost o provocare uriașă de proiectare – să fie potrivită optica, placa de circuit imprimată (PCB) și soluțiile termice într-un spațiu mic, fără a compromite ridicarea aspiratorului. 

Barele de pe ecranul LCD se înalță și coboară, în funcție de volumul particulelor care sunt îndepărtate în timp real – astfel încât deținătorii să știe când să continue curățarea sau să petreacă mai mult timp într-un anumit loc. Pe lângă actualizările software ale interfeței, pentru motorul Gen5 a fost nevoie ca inginerii să dezvolte un nou software pentru monitorizarea și controlarea vitezei, puterii și temperaturii motorului – acest lucru funcționează mână în mână cu noua interfață, dându-le deținătorilor posibilitatea să rezolve potențialele probleme și să-și întrețină singuri aspiratoarele. 

Alte caracteristici ale Dyson Gen5detect

  • Accesoriu pentru înlăturarea prafului și pentru pătrunderea în crăpături: Aparatul se transformă în cel mai puternic aspirator portabil din portofoliul Dyson. În interiorul mânerului, este ascuns un instrument de curățare a prafului, care pătrunde în crăpături, pentru a economisi timp față de curățarea podelei cu dispozitive folosite manual. 
  • Control cu un singur buton: Are un buton de pornire în locul declanșatorului clasic, pentru o curățare mai confortabilă, continuă. Acest lucru permite, de asemenea, utilizatorilor să schimbe mâinile în timp ce se deplasează printre obstacole, facilitând curățarea.
  • Baterie fade-free, cu multă energie: până la 70 de minute de utilizare, cel mai lung interval pe care l-a avut vreodată un aspirator fără cablu Dyson. Zece celule de litiu-ion cu densitate energetică asigură o aspirație puternică, fade-free. 
  • Curățări intense: Cel mai puternic aspirator fără cablu – cântărește 3,5 kg și vine cu un coș de 0,77 L.
  • Golire ușoară, fără atingere: Coșul drept și subțire are un mecanism de evacuare cu un dispozitiv de blocare rotativ, pentru a elimina praful într-o singură acțiune lină. Un guler din silicon șterge învelișul din plasă pentru a elimina praful, fără a murdari mâinile utilizatorului.

Etichete: , , , , ,