Dyson prezintă căştile Bluetooth Zone cu purificator de aer şi o mască

Scris de | 30 martie, 2022
Dyson prezintă căştile Bluetooth Zone cu purificator de aer şi o mască

Dyson este un nume asociat mai degrabă aspiratoarelor şi ventilatoarelor de top, iar acum intră într-un nou segment. E vorba despre cel al căştilor. Compania a prezentat căştile Bluetooth Zone, care aduc anulare a zgomotului de fond şi purificare a aerului, printr-o mască integrată.

Primul purtabil al companiei foloseşte experienţa companiei în zona de purificare a aerului şi e gândit pentru cei care trăiesc în metropole poluate. Dyzon Zone are un design industrial dur, cu nuanţe de albastru şi gri. Arată ca o customizare a unui personaj dintr-un joc Cyberpunk. Căştile se conectează la o mască care se conectează pe lateral la urechi, acoperă gura şi oferă un sistem de purificare a aerului, aer livrat spre nasul şi gura purtătorului.

Dyson a avut nevoie de 6 ani şi 500 de prototipuri pentru a crea varianta finală. Chiar dacă produsul finit e unul cu greutate, el echilibrează acea greutate în mod egal pe cap. Partea cu masca include un motor, ventilator cu compresor şi filtru de purificare a aerului cu două straturi, în fiecare cupă a urechii. Aerul este aspirat prin filtre, curăţând 99% din particule, cu dimensiuni de până la 0.1 microni, inclusiv polen, bacterie, praf, sulf şi gaze poluante.

Aerul filtrat este apoi propulsat spre zona gurii şi nasului, fără a lua contact cu pielea, creând un „buzunar” de aer curat. Căştile au senzori care detectează direcţia şi viteza de mişcare a puratorului, ajustând fluxul de aer pe 3 niveluri de intensitate. Pot oferi până la 5 litri de aer curat pe secundă. Există şi un senzor de calitate a aerului în cupa stânga, cu date livrate în timp real spre o aplicaţie de pe telefon.

Filtrele ţin 12 luni. Bateria ţine până la 4.5 ore la nivel minim de purificare şi 90 de minute la maxim. Preţul va fi undeva între 500 şi 1000 de euro şi produsul va sosi la toamnă.

Etichete: , , ,

Sursa: The Guardian