Lenovo a creat Go Wireless Charging Kit, un încărcător wireless pentru laptop-uri

Scris de | 24 iunie, 2021
Lenovo a creat Go Wireless Charging Kit, un încărcător wireless pentru laptop-uri

Lenovo a anunțat lansarea unui nou produs numit Go Wireless Charging Kit, un accesoriu care aduce posibilitatea de încărcare wireless pe o mare varietate de laptop-uri. Acesta se folosește de tehnologia „Power by Contact” de la Energy Square, și nu de cea standard, pe care o întâlnim pe majoritatea încărcătoarelor wireless.

Kit-ul constă într-un covoraș din metal cu o grosime de 3,2 milimetri, care permite încărcarea wireless odată ce a fost băgat în priză și poate fi lăsat pe birou, dar și un receiver pentru wireless charging, care se atașează la baza laptop-ului și se conectează la acesta prin USB-C. Odată ce ai creat acest setup, Lenovo spune că majoritatea laptop-urilor de 13 și 14 inci („non-touch”) vor putea fi încărcate cu până la 65W. De asemenea, covorașul va funcționa atât cu dispozitive pe Windows, cât și cu cele care folosesc macOS.

Lenovo Go Wireless Charging Kit
Foto: Lenovo

Încărcarea wireless pe laptop-uri nu este un segment al tehnologiei foarte explorat de producători. În 2017, Dell lansa ceea ce numea atunci ca fiind pirmul 2-în-1 capabil să se încarce wireless, Latitude 7285, însă acesta era mai mult o tabletă care putea fi încărcată printr-o bază cu tastatură. Intel a făcut și ea câteva încercări de a integra încărcarea cu rezonanță magnetică a celor de la Rezence pe laptop-urile cu procesoarele sale, însă nu a lansat niciodată o versiune a unui astfel de dispozitiv.

Go Wireless Charging Kit va fi lansat de Lenovo în octombrie, pentru prețul de 139,99 de dolari, și face parte dintr-o nouă serie de produse „Go”, printre care se numără și o baterie externă, mouse wireless, căști și tastaturi.

Etichete: , ,

Sursa: Lenovo made a wireless charger for your laptop