Lenovo a creat Go Wireless Charging Kit, un încărcător wireless pentru laptop-uri

Lenovo a anunțat lansarea unui nou produs numit Go Wireless Charging Kit, un accesoriu care aduce posibilitatea de încărcare wireless pe o mare varietate de laptop-uri. Acesta se folosește de tehnologia „Power by Contact” de la Energy Square, și nu de cea standard, pe care o întâlnim pe majoritatea încărcătoarelor wireless.

Kit-ul constă într-un covoraș din metal cu o grosime de 3,2 milimetri, care permite încărcarea wireless odată ce a fost băgat în priză și poate fi lăsat pe birou, dar și un receiver pentru wireless charging, care se atașează la baza laptop-ului și se conectează la acesta prin USB-C. Odată ce ai creat acest setup, Lenovo spune că majoritatea laptop-urilor de 13 și 14 inci („non-touch”) vor putea fi încărcate cu până la 65W. De asemenea, covorașul va funcționa atât cu dispozitive pe Windows, cât și cu cele care folosesc macOS.

Foto: Lenovo

Încărcarea wireless pe laptop-uri nu este un segment al tehnologiei foarte explorat de producători. În 2017, Dell lansa ceea ce numea atunci ca fiind pirmul 2-în-1 capabil să se încarce wireless, Latitude 7285, însă acesta era mai mult o tabletă care putea fi încărcată printr-o bază cu tastatură. Intel a făcut și ea câteva încercări de a integra încărcarea cu rezonanță magnetică a celor de la Rezence pe laptop-urile cu procesoarele sale, însă nu a lansat niciodată o versiune a unui astfel de dispozitiv.

Go Wireless Charging Kit va fi lansat de Lenovo în octombrie, pentru prețul de 139,99 de dolari, și face parte dintr-o nouă serie de produse „Go”, printre care se numără și o baterie externă, mouse wireless, căști și tastaturi.