iPadOS 15 va permite aplicațiilor să acceseze mai multă memorie RAM

Scris de | 28 iunie, 2021
iPadOS 15 va permite aplicațiilor să acceseze mai multă memorie RAM
foto via @australiannewsreview.com

Apple M1 iPad Pro este o tableta pro din toate punctele de vedere, dar dintr-un anumit motiv, s-a descoperit că Apple limitează aplicațiile la 5 GB RAM. Acest lucru înseamnă că, chiar și cu 16 GB de memorie RAM a iPad Pro, aplicațiile pot profita doar de o treime din acesta la un moment dat, ceea ce a fost un pic dezamăgitor, deoarece ar fi putut deschide ușa unui potențial mult mai mare.

Cu toate acestea, se pare că, odată cu iPadOS 15, Apple va schimba acest lucru. Odată cu lansarea viitoare a actualizării, Apple va oferi dezvoltatorilor opțiunea de a permite aplicațiilor lor să acceseze mai mult de 5 GB RAM. Potrivit Apple, aceste modificări vor permite dezvoltatorilor „să informeze sistemul că unele dintre funcțiile de bază ale aplicației dvs. pot funcționa mai bine depășind limita implicită de memorie a aplicației pe dispozitivele acceptate”.

Este posibil ca Apple să fi intenționat întotdeauna să crească limita, dar aștepta iPadOS 15 să o facă. Acest lucru se datorează faptului că înainte de noul iPad Pro, iPad-urile Apple veneau doar cu 6-8 GB RAM, deci plafonarea aplicațiilor la 5 GB avea sens, plus 5 GB din 6-8 GB era de fapt destul de generos când te gândești la asta.

În orice caz, responsabilitatea revine acum dezvoltatorilor să le permită aplicațiilor să profite de memoria RAM a iPad Pro.

Etichete: , , ,

Sursa: iPadOS 15 Will Let Apps Access More RAM