Renault intenționează să electrizeze două treimi din mașinile sale până în 2025

Scris de | 1 iulie, 2021
Renault intenționează să electrizeze două treimi din mașinile sale până în 2025
foto via @twitter.com

Renault a trimis semnale că dorește să-și accelereze planurile EV și acum este clar cât de agresivă va fi strategia companiei. Producătorul francez de automobile se așteaptă acum ca 65% din gama sa să fie electrificată până în 2025 – potențialul „cel mai verde” mix de mașini din Europa, potrivit companiei, și mult mai bun decât un obiectiv anterior de 30%. Planurile sale se învârt în jurul unei game cu 10 mașini electrice noi, inclusiv reborn 5, 4ever (Renault 4 modern) și Mégane EV.

Până la 90 la sută dintre mașinile Renault (care includ Alpine și Dacia) ar trebui să fie electrice până în 2030. Strategia depinde în parte de a face vehiculele electrice mai accesibile. Renault pregătește o nouă platformă (CMF-BEV) care ar trebui să reducă costurile cu o treime în comparație cu Zoe printr-o baterie interschimbabilă, un grup propulsor de 100kW „de mărime dreaptă” și componente împrumutate de la mașinile convenționale. Renault se concentrează, de asemenea, pe componente mai capabile și mai accesibile, inclusiv baterii mai eficiente din nichel-mangan-cobalt (cu 20% mai multă autonomie față de alternative) și un sistem de propulsie all-in-one, care este cu aproximativ jumătate mai mare decât înainte, costând cu 30% mai puțin.

Va trebui să așteptăm un timp pentru unele dintre aceste mașini. Mégane ajunge în 2022, iar „garajul de vise” al Alpine va trebui să aștepte până în 2024. Totuși, este evident că Renault dorește să câștige o reputație ecologică mult mai devreme decât se aștepta inițial. Dacă Renault va conduce sau nu pachetul este o altă chestiune. Volkswagen, de exemplu, speră să fie lider mondial în domeniul vehiculelor electrice până în 2025 „cel mai târziu” și dorește o gamă europeană complet electrică până în 2030.

Etichete: ,

Sursa: Renault plans to electrify two thirds of its cars by 2025