Viitoarele smartphone-uri Samsung ar putea utiliza o nouă tehnologie de răcire

Scris de | 13 iulie, 2021
Viitoarele smartphone-uri Samsung ar putea utiliza o nouă tehnologie de răcire

Chiar dacă smartphone-urile noastre nu au nevoie de ventilatoare pentru a se răci, nu înseamnă că nu generează căldură sau că nu pot beneficia de o răcire suplimentară. Acesta este de fapt ceva pe care Samsung ar putea să-l aducă pe telefoanele viitoare sau, mai degrabă, ar putea aduce înapoi, potrivit unui raport al DigiTimes.

Raportul susține că Samsung analizează posibilitatea de a readuce utilizarea tehnologiei de răcire a camerei de vapori. Pentru cei care nu știu, Samsung a folosit această tehnologie în unele dintre telefoanele sale mai vechi, cum ar fi Galaxy S10 +. De asemenea, l-au folosit pe unele configurații ale telefoanelor Galaxy S20 și Note 20, dar nu a apărut în modelele Galaxy S21.

Cum funcționează? În interiorul unui recipient sigilat sub vid, există o cantitate mică de lichid care, atunci când este încălzit, se transformă în gaz și se condensează atunci când se răcește. Acest proces de răcire este mai rapid în comparație cu modelele convenționale de radiatoare, dar nu suntem siguri de ce Samsung a ales să nu-l folosească în Galaxy S21.

Cu toate acestea, raportul susține acum că Samsung ar putea să analizeze din nou și că am putea vedea o revenire pe modelele din 2022. Pentru a fi corect, Galaxy S21 nu are cu adevărat probleme de supraîncălzire, așa că nu a fost ca și cum eliminarea acestuia ar provoca probleme majore, dar includerea lui ar putea fi apreciată de utilizatorii care tind să le suprasolicite .

Etichete: ,

Sursa: Future Samsung Smartphones Could Utilize This Cooling Technology