Tesla amână (iar) lansarea camionetei sale electrice, Semi

Scris de | 28 iulie, 2021
Tesla amână (iar) lansarea camionetei sale electrice, Semi

Programată inițial să fie lansată în 2019, camioneta electrică Tesla va putea fi cumpărată abia în 2022, conform ultimului anunț oficial al producătorului auto american, făcut în timpul unei discuții cu investitorii. Anul trecut, compania făcea un anunț similar, amânând lansarea pentru 2021, însă atunci nu a elaborat cu privire la motivul amânării, sau dacă aceasta a fost luată din cauza pandemiei.

De această dată însă, există un motiv oficial pentru care Tesla amână lansarea Semi-ului. Conform celor de la TechCrunch, compania le-a spus investitorilor că autovehiculul trebuie lansat cu un an mai târziu ca urmare a problemelor de stoc ale bateriilor și ale altor componente.

„Credem că suntem în continuare pe drumul cel bun pentru a construi primele noastre vehicule Model Y în Berlin și Austin în 2021. Ritmul liniilor de producție pentru acestea va fi influențat de introducerea cu succes a unor noi produse și tehnologii de fabricație (…) . Pentru a ne concentra mai mult pe aceste fabrici și ca urmare a disponibilității limitate a bateriilor, am decis să mutăm lansarea programului Semi truck în 2022. Înregistrăm progres și la industralizarea Cybertruck-ului, care este în curent în plan pentru a fi produs în fabrica din Austin, alături de Model Y” se arată în comunicatul celor de la Tesla.

TechCrunch mai scrie și că Jerome Guillen, unul din membrii executivi ai Tesla, a părăsit compania în luna iunie, la doar câteva luni după ce preluase șefia diviziei de camionete.

Tesla a anunțat prima oară camioneta Semi în 2017, venind cu promisiunea unei camionete mari, electrice, cu o autonomie de 800 de kilometri și tehnologii printre care se numără și Enhanced Autopilot, un autopilot îmbunătățit considerabil. CEO-ul Elon Musk scria anul trecut că Semi este gata să intre în producție, însă acest lucru este imposibil fără componentele necesare.

Etichete: , , , ,

Sursa: Tesla pushes back Semi truck release to 2022