Seria Huawei P50, anunțată oficial. Vine cu Snapdragon 888 și HarmonyOS

Scris de | 30 iulie, 2021
Seria Huawei P50, anunțată oficial. Vine cu Snapdragon 888 și HarmonyOS

Huawei a anunțat ultimele sale flagship-uri de pe piața din China, care formează astfel proaspăta serie Huawei P50: P50 și P50 Pro. Acestea vor fi primele telefoane ale producătorului chinez care se lansează cu sistemul de operare HarmonyOS, creat de companie și surpriza cea mare vine în dreptul procesorului, deoarece se pare că unele dintre unități vor fi livrate cu flagship-ul celor de la Qualcomm, Snapdragon 888.

Lansarea seriei P50 vine la câteva luni de perioada în care o așteptam și care era în mod normal rezervată pentru anunțul său – luna martie. Acest lucru confirmă încă o dată că Huawei a fost afectată puternic de sancțiunile SUA, iar criza de componente cauzată de pandemie a „ajutat” aceste sancțiuni, așa cum și Richard Yu, CEO-ul diviziei de Consumer Business a companiei a confirmat, spunând că amânarea lansării a venit „ca urmare a unor motive pe care le cunoașteți”.

Bineînțeles, la fel ca seriile lansate în ultimii doi ani, noile telefoane Huawei nu vor avea acces la servicii Google, venind în schimb cu propria suită de servicii, denumită HMS. Diferența principală apare însă la procesor, acolo unde Huawei a fost forțată să renunțe la propriile sale SoC-uri Kirin, astfel că acesta se regăsește pe o singură versiunea de P50 Pro, restul dispozitivelor având la bord Snapdragon 888. Aceasta vine ca urmare a unei permisiuni primite de Qualcomm anul trecut, pentru a vinde procesoare către Huawei.

P50 Pro este disponibil în două variante de RAM și stocare (8GB / 12GB cu până la 512GB de stocare), în timp ce P50 va putea fi achiziționat într-o singură variantă cu 8GB de RAM și 256GB de stocare.

Flagship-ul P50 Pro vine cu un ecran de 6,6 inci OLED 1228p, cu rată de refresh de 120Hz, în timp ce P50 are un ecran puțin mai mic, la 6,5 inci, tot OLED, însă cu rată de refresh de 90Hz. La autonomie, P50 Pro se prezintă cu 4360mAh, în timp ce P50 are 4100mAh. Ambele suportă încărcare rapidă pe fir la 66W, în timp ce P50 Pro poate fi și încărcat wireless cu 50W. Cele două dispozitive vin și cu rating de protecție IP68 la praf și apă.

În ceea ce privește camera, aici Huawei era așteptată să facă o treabă bună și după specificații, putem presupune că așa s-a și întâmplat. Ansamblul de pe spate este exact cel zvonit în ultimele luni, cu două zone circulare foarte mari, în care se află, pe P50 Pro, 4 lentile – o principală de 50MP, un tele de 64MP cu zoom optic 3,5x, o lentilă monocromă de 40MP și un ultrawide de 13MP. Pe „mezin” lipsește lentila monocromă, iar cea tele are 12MP, cu zoom optic 5x. Ambele telefoane au camere de selfie de 13MP.

Probabil că ai remarcat că niciunul din telefoane nu specifică nimic despre conectivitatea 5G. Asta pentru că, potrivit spuselor lui Richard Yu din timpul evenimentului, sancțiunile SUA au făcut ca „telefoanele 5G să fie în afara posibilităților noastre, astfel că trebuie să trecem la 4G și să scoatem modulele 5G din interiorul acestor dispozitive”.

În ceea ce privește prețul, P50 Pro va începe de la 5988 de yuani (în jur de 927 de dolari) pentru modelul cu 8GB de memorie RAM și 128GB de stocare, fiind disponibil pentru achiziție în China începând cu 12 august. Primele modele care se vor livra vor fi cele cu Kirin 9000 la bord, în timp ce telefoanele cu Snapdragon 888 vor sosi la sfârșitul anului. P50 va începe de la 4488 de yuani (în jur de 695 de dolari) în singura sa versiune cu 8GB RAM și 128GB stocare, și va intra în vânzare în septembrie. Momentan, nu știm dacă vreunul din dispozitive va fi disponibil în afara Chinei.

Etichete: , , ,