Orange, rețeaua cu cel mai rapid internet fix și mobil din România

Scris de | 30 iulie, 2021
Orange, rețeaua cu cel mai rapid internet fix și mobil din România

Orange România este recunoscută de Ookla cu premiile Speedtest Awards pentru al patrulea an consecutiv și este recompensată la toate categoriile disponibile cu premii pentru: „Cea mai rapidă rețea fixă”, „Cea mai rapidă rețea mobilă”, „Cea mai mare acoperire mobilă” și „Cea mai bună rețea mobilă”. Totodată, performanțele rețelei sale 5G și ale rețelei sale fixe au fost recunoscute pentru prima dată de către Ookla.

Premiile acordate se bazează pe măsurătorile realizate de către utilizatorii români ai aplicaţiei Speedtest din prima jumătate a anului 2021 pentru operatorii telecom din România. Totodată, aceste premii reprezintă un bun barometru, independent și obiectiv, al calității serviciilor de internet mobil și fix, dar și al experienței pe care utilizatorii români o au în condiții reale de utilizare.

Astfel, în cazul măsurătorilor de viteză pentru rețelele mobile, Orange România a obținut primul loc, oferind o viteză de download cu aproape 30% mai mare decât următorul operator clasat, în timp ce viteza de upload a fost cu 20% mai mare față de cel de-al doilea operator clasat. Aceste date includ măsurători ale testelor de rețea mobilă efectuate prin intermediul aplicației Speedtest de la toți operatorii telecom din România, la nivel național, regional și de oraș, în rețelele 2G, 3G, 4G și 5G. 

În cazul testelor de acoperire mobilă, Orange a obţinut un scor de 631 puncte, cu 66 de puncte mai mare decât operatorul care se clasează pe locul doi.

În cazul măsurătorilor pentru rețelele fixe, Ookla a comparat peste 3,5 milioane de teste inițiate de pe întreg teritoriul României de către utilizatori ai aplicației Speedtest, conectați la o rețea fixă sau de pe telefoane mobile ce utilizează o conexiune Wi-Fi. În urma acestor măsurători, Orange România a ocupat prima poziție, înregistrând viteze de top de 655 Mbps pentru download și 401 Mbps pentru upload.

Etichete: , , ,