Funcția introdusă de OPPO care îți permite să crești capacitatea RAM a telefonului

Scris de | 12 august, 2021
Funcția introdusă de OPPO care îți permite să crești capacitatea RAM a telefonului

OPPO a dezvoltat tehnologia OPPO RAM+ pentru a permite utilizatorilor de OPPO A74, OPPO Reno5 5G, dar și pe modele ce urmează să fie lansate in toamna acestui an, să extindă memoria RAM a telefonului, beneficiind astfel de o viteză mai mare la deschiderea și rularea aplicațiilor, timp de reacție mai scurt și o performanță crescută a telefonului per ansamblu.

Practic, funcția RAM+ permite utilizatorului să extindă memoria RAM a telefonului prin accesarea și convertirea temporară a memoriei de stocare (ROM) a dispozitivului în memorie de procesare. Astfel, sistemul de operare permite rularea pe fundal a mai multor aplicații care sunt mereu pregătite să fie accesate de utilizator, reducând-se astfel timpii de așteptare pentru deschiderea unei aplicații, sporind viteza de rulare a smartphone-ului.

Astfel, cu ajutorul noii funcții, utilizatorii OPPO pot rula jocuri mai bune sau mai multe aplicații în paralel, având o latență redusă.

RAM+ permite extinderea memoriei RAM, manual de către utilizatori, cu trei nivele de memorie adițională, 5, 3 sau 2 GB, în funcție de necesități. În timp ce nivelul maxim de realocare a memoriei, cel de 5GB, oferă cea mai bună performanță și cea mai rapidă și cursivă rulare a aplicațiilor, nivelul de extindere de 2 GB, oferă un plus de viteză și performanță blocând pentru conversia temporară o parte mai mică din memoria de stocare.

Prin intermediul acestei capabilități, telefoanele Reno5 pot ajunge la 10, 11 sau chiar 13 GB memorie de rulare, ceea ce depășește chiar memoria unor smartphone-uri din segmentul superior, de 12 GB.

Funcția RAM+ poate fi pornită de către utilizator din meniul de Setări al telefonului, mergând la secțiunea „Despre telefon”. Se accesează secțiunea „RAM” și apoi „Extindere RAM” unde trebuie selectată dimensiunea de extindere a memoriei dintre opțiunile disponibile: 2, 3 sau 5GB. Pentru ca funcția RAM+ sa fie activă telefonul trebuie sa ruleze ultima versiune software disponibilă.

Pe viitor, producătorul de tehnologie își propune să extindă disponibilitatea funcției RAM+ atât pentru următoarele serii Reno, cât și pentru  viitoarele modele din segmentul mediu.

Etichete: ,