Apple tocmai a brevetat o tastatură foarte specială. Despre ce e vorba

Scris de | 23 august, 2021
Apple tocmai a brevetat o tastatură foarte specială. Despre ce e vorba
foto via @ubergizmo.com

Aproape toate laptopurile sunt dotate cu un trackpad încorporat care acționează ca un mouse, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să folosească propriul mouse atunci când lucrează remote sau când ies în oraș. Cu toate acestea, problema cu trackpad-urile este că acestea sunt mai puțin precise în comparație cu mouse-ul.

Cu toate acestea, se pare că Apple ar putea avea un răspuns la această problemă, una care s-ar rezolva prin integrarea unui mouse în interiorul unui keycap de pe tastatură. După cum a descoperit Patently Apple, se pare că Apple a solicitat un brevet pentru ceva numit „Deployable Key Mouse”.

Ceea ce ne arată acest brevet este că o tastatură ar putea dispune de o tastă care poate fi îndepărtată și folosită ca un mouse. Asta înseamnă că, în condiții de utilizare normală, ar funcționa ca parte a tastaturii, dar în cazul în care utilizatorul ar avea nevoie ar putea folosi-o ca pe un periferic.

Cu toate acestea, trebuie să ne punem întrebări despre eficacitatea sa, având în vedere cât de mic este. Cu un keycap atât de mic, cât de precis sau funcțional poate fi un astfel de mouse? Ar fi mai bun decât un trackpad tradițional? La această întrebare nu poate să răspundă decât timpul.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple Just Patented A Keyboard With A Removable Keycap That Acts As A Mouse