Îmbunătățirile pe care OPPO le promite pe camerele foto de pe smartphone-urile sale

Scris de | 24 august, 2021
Îmbunătățirile pe care OPPO le promite pe camerele foto de pe smartphone-urile sale

OPPO a organizat evenimentul de lansare Future Imaging Technology în cadrul căruia a prezentat ultimele tehnologii de fotografiere, ale senzorilor, modulelor și noi algoritmi.

Printre acestea se numără: noul sensor RGBW, Zoom Optic Continuu de 85-200mm, Tehnologie de stabilizare optică a imaginii pe cinci axuri și noua generație a camerelor Under-screen care utilizează multiplii algoritmi de optimizare AI proprietari. Prin utilizarea noilor tehnologii OPPO a obținut o îmbunătățire a funcțiilor precum sensibilitatea la lumină, capacitățile de zoom, stabilizare, cercetarea viitoarelor dezvoltări ce țin de formă și multe altele.

Noul sensor RGBW

Senzorul RGBW îmbunătățește sensibilitatea la lumină prin introducerea unor sub-pixeli albi (W), o nouă tehnologie DTI și algoritmul de pixeli 4-in-1 dezvoltat de OPPO. Datorită acestor funcții, noul sensor permite o captare a luminii cu 60% mai mare și reduce zgomotul din imagini cu 35% rezultând în imagini mai clare în condiții de luminozitate scăzută.

Noul sezor RGBW utilizează tehnologii de producție și procesare care permit rularea unor algoritmi care maximizează cantiatatea de date înregistrate de către pixelii albi ai senzorului. Algoritmul proprietar OPPO cu pixeli 4-in-1, permite îmbunătățirea culorilor și previne inexactitatea acestora și formarea modelelor moar.

Zoom-ul Optic Continuu și Stabilizarea Optică a Imaginii

Descrierea noului modul Zoom Optic Continuu 85-200 mm:

  • Încoporează în premieră tehnologia G+P (sticlă+plastic) prin introducerea a două lentile asferice subțiri cu o precizie ridicată care îmbunătățesc efectele optice precum minimizarea luminii difuze.
  • Aplicarea senzorului magnetic de tip tunel (sensor TMR) care permite lentilelor să aibă o mișcare mai stabilă
  • Noul sistem de ghidaj permite o înclinare dinamică a sistemului de lentile ceea ce îmbunătățește capacitatea de mărire a Zoom-ului Optic Continuu.

Aceste inovații permit Zoom-ului Optic Continuu capturarea unor imagini clare la distanțe focale între 85mm și 200mm indiferent că este vorba de fotografii de tip portret sau peisaje îndepărtate. Utilizatorii se pot bucura de o tranziție naturală în timpul acționării zoom-ului. De asemenea, această tehnologie evită erorile comune ale sistemelor convenționale de zoom precum sacadările, inexactitatea contrastului sau polarizarea culorilor.

În același timp, noul sistem de stabilizare optică a imaginii pe cinci axuri folosește algoritmi care înregistrează, analizează și transmit datele furnizate de giroscop către componentele responsabile de stimulii respectivi. Datele sunt transmise către cele două componente mobile: lentilele și senzorii de imagine care sunt acționați de către rulmenți cu bile.

Atunci când imaginile sunt ușor mișcate, stabilizarea este realizată prin transferarea stabilizării optice ale lentilelor astfel încât să acopere atât mișcările orizontale (X) cât și cele verticale (Y).

În momentul în care mișcarea este una mai amplă, senzorul de stabilizare optică va adăuga pe lângă mișcările verticale și orizontale și una de rotire care, alături de algoritmii implementați, permit o stabilizare pe 5 axuri.

Această tehnologie permite o stabilizare la un unghi de ±3°, care este de trei ori mai mult decât tehnologiile de stabilizare optică folosite în general pe smartphone-uri. Mai mult, fotografiile de noapte sunt îmbunătățite prin algoritmii de stabilizare.

Raportul dintre ecran și calitatea imaginii al noilor camere under-screen

Nu în ultimul rând, OPPO a prezentat noile camere under-screen/sub-ecran pentru smartphone-uri. Geometria pixelilor oferă o calitate a ecranului de 400-PPI în zona de amplasare a camerei frontale. Folosind cablare transparentă, ecranul oferă o experiență vizuală mai bună. Prin tehnologia 1-to-1 pixel și tehnologia de compensare prin algoritmi, cromatica și luminozitatea ecranului sunt controlate cu prezcizie, având o diferență față de realitate de 2% și o durată de viață a ecranului cu 50% mai mare.

Mai mult, Institutul de Cercetare din S.U.A. a dezvoltat o serie de algoritmi AI din domeniul fotografiei care se ocupă de reducerea difracției, HDR și Auto-White-Balance care au ca scop optimizarea calității conținutului produs de camera frontală under-screen.

Etichete: , , ,