Cum au ajuns autoritățile suedeze să fie datoare în Bitcoin unor traficanți de droguri

Scris de | 26 august, 2021
Cum au ajuns autoritățile suedeze să fie datoare în Bitcoin unor traficanți de droguri

Unul dintre motivele pentru care afacerile ilegale continuă să ia amploare, este faptul că au luat naștere criptomonedele, iar cea mai celebră dintre acestea, bitcoin-ul, poate ascunde anumite tranzacții fata de autorități. Pentru plățile prin bancă, sau pentru extragerea anumitor sume de bani din bancă, trebuie să oferi explicații, pe când pentru tranzacționarea bitcoin-ului acestea nu sunt încă necesare.

Un trio de traficanți de droguri din Suedia au fost prinși în 2019 și condamnați la închisoare, din cauza unor tranzacții dubioase. Drept urmare, autoritățile suedeze au confiscat 36 de bitcoin pe care traficanții i-au făcut din vânzările lor, dar în loc să înregistreze moneda virtuală ca bitcoin, procurorul i-a transformat în coroane suedeze. La acel moment, un bitcoin valora în jur de 40.000 de coroane (4.600 de dolari), ceea ce înseamnă că suma totală era evaluată la 1,3 milioane de coroane (149.000 de dolari).

Autoritățile au încercat apoi să scoată la licitație bitcoin-ul, dar pentru că le-a luat aproximativ doi ani să ajungă până în acel moment, valoarea bitcoin-ului a crescut până acolo unde un bitcoin valorează acum aproximativ jumătate de milion de coroane (50.000 $). Acest lucru înseamnă că autoritățile datorează acum acestor traficanți de droguri condamnați în jur de 1,5 milioane de dolari în fonduri nevândute, ceea ce este, fără îndoială, o situație fără precedent pentru ei.

Etichete: , , ,

Sursa: Swedish Authorities Owe $1.5 Million In Bitcoin To Convicted Drug Dealers