Nvidia Broadcast, un tool foarte bun pentru joacă și munca de acasă

Scris de | 31 august, 2021
Nvidia Broadcast, un tool foarte bun pentru joacă și munca de acasă

Încă din 2020, lumea s-a schimbat, iar foarte mulți dintre noi a trebuit să ne adaptăm la spațiile de lucru din incinta propriei locuințe, spații de lucru care au fost mai amenajate sau mai improvizate, după caz. Însă asta nu a fost tot, iar gamerii împătimiți s-au folosit deseori de același setup și pentru lucru, dar și pentru joacă. Poate că unii au trecut și la streaming, dacă tot „și-au format mâna” în videoconferințele pe Teams sau Zoom cu ceilalți colegi.

Una dintre cele mai apăsătoare probleme atunci când ai nevoie de un spațiu al tău, pe care îl poate vedea oricine, este cea referitoare la fundal. Dacă nu mai vrei să investești într-un Green Screen suplimentar, te poți folosi de un software care poate face asta pentru tine în mod automat. Deși cele mai folosite aplicații de videoconferințe dispun de un astfel de gimmick, el nu merge întotdeauna așa cum ți-ai dori.

Și aici intră în scenă Nvidia Broadcast, un software dezvoltat de compania americană care produce plăci video, care te va ajuta să ai parte de câteva gimmick-uri care să te ajute la videoconferințe sau streaming. Aplicația se folosește de procesoarele grafice GeForce de pe placa video pentru a aplica câteva efecte care să funcționeze împreună cu cele mai folosite aplicații audio-video.

Noutățile pe care Nvidia Broadcast le poate aduce pe orice calculator echipat cu procesor grafic de la „echipa verde” se aplica și în cazul sunetului, dar și în cazul feed-ului video. De exemplu, software-ul vine la pachet cu o funcție care combate pe cât posibil zgomotul nedorit de fundal, pentru ca apelurile video sau audio să fie cât mai clare. Ea este ușor de activat sau dezactivat, iar diferența de calitate este simțitoare.

Pe partea vizuală, Broadcast este capabil să aplica un fundal virtual pe cadru, pentru ca cei agrenați în stream sau în discuție să nu vadă dezordinea din spate sau pisica dormind în varii poziții pe fotoliul pe care îți depozitezi hainele. Mai în glumă, mai în serios, fundalul virtual se poate dovedi foarte folositor în ceea ce privește privacy-ul de care ai nevoie.

Un alt gimmick vizual foarte folositor și interesant este încadrarea automată a feței în centrul ecranului. Lucrul ăsta te va scuti de reglaje fine sau repoziționări frecvente ale camerei. Aplicația îți va detecta fața și va urmări automat mișcările capului spre în diferitele zone ale cadrului video, astfel că transmisiunea va fi peste medie din punct de vedere vizual.

Nvidia Broadcast este un tool folositor în diverse situații, la muncă sau la joacă, care este gratuit și poate fi descărcat de pe site-ul Nvidia. Trebuie doar să ai o placă video Nvidia în PC sau laptop, iar restul se rezolvă pe parcurs.

Etichete: , ,