Lay’s România își lansează propriul NFT

Zâmbetele a peste 3.000 de fani Lay’s din România care au participat în campania ”Deschide Lay’s. Dăruiește zâmbete!”, inițiată de Lay’s la începutul verii, au fost transformate într-un NFT intitulat „Smiles by Lay’s”. Token-ul digital a fost creat în colaborare cu Harto, artist multidisciplinar din Barcelona și Project Ark, o platformă de blockhain. Inițiativa reprezintă o premieră la nivel global pentru Lay’s, îmbinând arta digitală cu tehnologia blockhain.

NFT-ul „Smiles by Lay’s” este disponibil pentru achiziție în intervalul 4 – 15 septembrie 2021, pe platforma OpenSea: https://opensea.io/Lays_Romania. Toate veniturile vor fi ulterior distribuite în mod egal asociațiilor partenere. Zâmbetele românilor devin astfel motoare de schimbare socială pentru cele patru ONG-uri.

NFT-ul are la bază interacțiunile consumatorilor cu brandul, fiind compus din zâmbetele transmise în format electronic pe durata campaniei de către consumatorii români și elemente definitorii pentru cauzele susținute, spre beneficiul celor 4 asociații partenere Lay’s în acest program: Asociația Teach for Romania, Asociația Let’s do it, Romania!, Asociația Green Revolution și Asociația Adi Hădean. NFT-ul marchează o premieră globală pentru Lay’s și PepsiCo, integrând eforturile de social marketing cu tehnologia blockchain.

Project Ark va integra NFT-ul Lay’s în platforma Polygon, cu scopul de a genera o amprentă de carbon redusă. Platforma Polygon reprezintă un protocol multi-chain Layer 2 care asigură tranzacții rapide, accesibile și eficiente din punct de vedere energetic, beneficiind de securitatea asigurată de rețeaua criptomenedei Ethereum.