Apple spune că vibrațiile motocicletei pot deteriora camerele iPhone

Scris de | 14 septembrie, 2021
Apple spune că vibrațiile motocicletei pot deteriora camerele iPhone
foto via @bizbrasov.ro

Într-o nouă postare de asistență Apple văzută pentru prima dată de MacRumors, gigantul tehnologic a avertizat că vibrațiile cu amplitudine mare, „în mod specific cele generate de motoarele de motociclete” transmise prin ghidon, pot deteriora camerelor telefoanelor. După cum menționează publicația, acele daune pot fi permanente. O căutare simplă pe Google va afișa postările din ultimii ani ale utilizatorilor ale căror camere au fost distruse după ce și-au montat iPhone-ul pe motociclete.

Compania a spus că funcțiile de stabilizare optică a imaginii (OIS) ale camerei și funcțiile de focalizare automată în buclă închisă (AF) pot fi deteriorate de expunerea pe termen lung la vibrații de amplitudine mare. OIS-ul unei camere face posibil ca giroscopul unui dispozitiv să simtă mișcarea. La rândul său, giroscopul își schimbă unghiul și obiectivul se mișcă corespunzător pentru a preveni estomparea atunci când vă mișcați accidental în timp ce fotografiați.

Senzorii magnetici ai unui telefon măsoară vibrațiile pentru a compensa mișcarea, astfel încât obiectivul să poată fi poziționat cu precizie. După cum notează MacRumor, toate modelele de la iPhone 7  încoace vin cu ambele funcții.

Astfel, Apple spune că nu este recomandat să atașați dispozitive iPhone la motocicletele cu motoare cu putere mare sau cu volum mare.

Etichete: , ,

Sursa: Apple says motorcycle vibrations can damage iPhone cameras