Amendă imensă pentru Google. Care este motivul

Scris de | 15 septembrie, 2021
Amendă imensă pentru Google. Care este motivul

Korea Fair Trade Commission a impus Google o amendă de 177 milioane de dolari, acuzând gigantul tehnologic că își folosește poziția dominantă pe piață pentru a împiedica dezvoltarea rivalilor Android. Potrivit Yonhap News, autoritatea de reglementare antitrust din Coreea a decis că Google îi face pe producători să semneze un acord anti-fragmentare (AFA) în schimbul utilizării sistemului său de operare Android.

Acordul împiedică producătorii de telefoane, inclusiv companiile coreene Samsung și LG, să creeze și să instaleze propriile versiuni ale sistemului de operare Android pe dispozitivele lor. În plus față de aplicarea unei amenzi, Comisia a interzis companiei să oblige producătorii să semneze AFA-uri pe viitor și să le modifice pe cele existente.

Într-o declarație trimisă Bloomberg și CNBC, gigantul tehnologic a susținut că Android și programul său de compatibilitate accelerează inovația și îmbunătățesc experiența utilizatorului, ajutând companiile. „Decizia KFTC publicată astăzi ignoră aceste beneficii și va submina avantajele de care se bucură consumatorii. Google intenționează să facă apel la decizia KFTC”, a spus purtătorul de cuvânt.

Etichete: , ,

Sursa: Google slapped with a $177 million fine by South Korea's antitrust authorities