Un plus de nostalgie: OnePlus și Hasselblad aduc XPan Mode pe flagship-urile OnePlus 9 și 9 Pro

Scris de | 20 septembrie, 2021
Un plus de nostalgie: OnePlus și Hasselblad aduc XPan Mode pe flagship-urile OnePlus 9 și 9 Pro

OnePlus lansează noul mod XPan pe cele mai noi flagship-uri: OnePlus 9 și 9 Pro. Co-dezvoltat cu partenerul său Hasselblad, XPan Mode le permite utilizatorilor să împărtășească povești vizuale mai creative, aducând experiența clasică a camerei Hasselblad XPan pe un smartphone.  

Modul XPan disponibil pe Hasselblad Camera for Mobile a fost creat pentru a reproduce experiența utilizării camerei XPan de la Hasselblad, care a oferit avantaje precum formatul de 35 mm, împreună cu posibilitatea de a comuta rapid la format de tip panoramă fără a fi nevoie de schimbarea filmului. Fotografiile făcute cu modul XPan oferă noi perspective și moduri de a fi mai creativ.

Printre funcționalitățile noi ale modului XPan se numără:

Două distanțe focale care reproduc experiența a două obiective clasice de pe Hasselblad XPan

Cele două distanțe focale de 30 mm și 45 mm amintesc de două obiective clasice ale camerei originale Hasselblad XPan. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a realiza imagini panoramice cu previzualizare direct din vizor pe aplicația camerei OnePlus, aducând perspectiva camerei XPan pe un mediu mai accesibil.

Raport al imaginilor de 65:24

Fotografiile realizate cu XPan Mode au un raport de 65:24, la fel ca în cazul camerei originale Hasselblad XPan. Imaginile realizate în XPan Mode de pe smartphone-urile OnePlus 9 și 9 Pro sunt crop-uite de pe camera principală de 48MP și camera ultra-wide de 50MP. Rezultatul este o imagine de rezoluție înaltă, de peste 20MP. Imaginile XPan au o rezoluție 7552 × 2798 la 30 mm și o rezoluție 7872 × 2916 la 45 mm.

Colorizare bazată pe filmul clasic alb-negru

OnePlus a colaborat cu Hasselblad pentru a obține două profiluri de simulare a filmului pentru XPan Mode: un mod color și unul alb-negru. XPan Mode de pe seria OnePlus 9 pornește în alb-negru, pentru a oferi senzația unui film clasic alb-negru utilizat de camerele XPan. Modul cu culoare a fost de asemenea optimizat împreună cu Hasselblad, pentru a obține un profil de culoare mai bogat și mai realist. Utilizatorii pot comuta între culoare și alb-negru în funcție de preferințe.

Efect clasic de developare a filmului

În XPan Mode, odată apăsat declanșatorul, imaginea va fi prezentată pe ecranul telefonului mai întâi ca un film negativ care se developează. Acest efect amintește de camera de film tradițională.

CISOLAR 2023 & IBES 2023

Etichete: , , , ,