Fitbit Charge 5, lansat oficial în România: Unde se pot plasa precomenzi și cât costă cel mai nou tracker al companiei

Scris de | 22 septembrie, 2021
Fitbit Charge 5, lansat oficial în România: Unde se pot plasa precomenzi și cât costă cel mai nou tracker al companiei

Fitbit Charge 5 este disponibil în România pentru precomandă, iar din 27 septembrie este disponibil pentru comandă. Fitbit Charge 5 este gândit pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra condiției fizice, a nivelului de stres, a sănătății inimii și calității somnului, precum și a bunăstării generale.

Cu un ecran tactil color mai luminos și până la șapte zile de autonomie a bateriei (ce variază în funcție de utilizare), Charge 5 oferă funcțiile de monitorizare de care ai nevoie.

În plus, Charge 5 vine cu șase luni de abonament la serviciul Fitbit Premium incluse, care îți oferă acces la informații detaliate, îndrumări practice și o suită de peste 500 de antrenamente, alături de sfaturi utile despre nutriție și mindfulness.

Odată cu lansarea Fitbit Charge 5, Fitbit prezintă Daily Readiness din Fitbit Premium, funcție alături de care poți înțelege dacă fizic corpul tău este pregătit pentru un antrenament intens sau dacă ar trebui să acozi prioritate recuperării. Funcționalitatea va fi disponibilă în curând pe Charge 5, precum și pe dispozitivele Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe și Inspire 2.

Cu Daily Readiness, vei primi în fiecare dimineață un scor bazat pe gradul fizic de epuizare, variația ritmului cardiac (HRV) și somnul recent. Vei accesa, de asemenea, o analiză a factorilor cu impact asupra scorului și sugestii, împreună cu antrenamente sau programe regăsite în cadrul serviciul Premium.

De asemenea, Charge 5 include și un sistem GPS, 20 de tipuri de antrenamente, recunoașterea automată a exercițiilor și o estimare a V02 max. În plus, cu Premium, puteți accesa peste 200 de antrenamente de la antrenori certificați și programe precum Daily Burn, barre3, obé și noile antrenamente super-energice de la LES MILLS.

În 2020, 40% dintre adulți au înregistrat un nivel record de stres. Pentru a te ajuta să gestionezi mai bine stresul, Charge 5 este primul tracker Fitbit care include un senzor EDA, care măsoară răspunsul corpului la stres prin înregistrarea modificărilor glandelor sudoripare de pe degete.

Fitbit Charge 5: Despre sănătate

Sănătatea inimii devine o prioritate. Fibrilația atrială (FibA) este cea mai frecventă afecțiune a ritmului cardiac din lume și, de la lansarea aplicației ECG pe smartwatch-uri precum Fitbit Sense, utilizatorii au efectuat mai mult de patru milioane de evaluări. Aplicația ECG va fi disponibilă în curând și pe Charge 5, aducându-l la îndemâna mai multor persoane, la un preț accesibil.

De asemenea, Charge 5 monitorizează ritmul cardiac 24/7 și oferă notificări atunci când te afli peste sau sub limitele normale înregistrate de regulă pentru corpul tău. Deși mulți factori pot afecta ritmul cardiac, atunci când acesta este ridicat sau scăzut poate fi un semn al unei afecțiuni cardiace ce necesită asistență medicală specializată.

Alături de gestionarea sănătății cardiace, Charge 5 oferă și o vedere asupra altor metrici ai sănătății și stării generale de bine prin dashboard-ul Metrici de sănătate din aplicația Fitbit. Acesta include informații despre rata de respirație, variația temperaturii pielii și a nivelului de oxigen din sânge (SpO2). Cu Premium, poți urmări pe termen lung tendințele și limitele personale.

De asemenea, în aplicația Fitbit sunt disponibile instrumentele de analiză a somnului precum Scorul de somn, stagiile de somn și alarmele inteligente SmartWake. Membrii Premium primesc, de asemenea, o analiză mai detaliată și îndrumări personalizate pentru a îmbunătăți calitatea orelor de odihnă.

Fitbit Charge 5: Performanță

Împreună cu analizele despre sănătate și starea de bine, Charge 5 oferă și o interfață destul de ușor de utilizat. Prin glisarea cu un deget pe ecranul dispozitivului, poți vizualiza statisticile, efectua plăți contactless, primi și trimite notificări de la și către smartphone-ul tău.

Cu 10% mai subțire decât predecesorul său, Charge 5 este optimizat pentru performanță și proiectat pentru o potrivire mai bună la încheietura mâinii. Cu un nou afișaj color AMOLED, Charge 5 este primul tracker de la Fitbit cu opțiune de afișare permanentă atunci când vrei să consulți statisticile din timpul antrenamentului. Afișajul este, de asemenea, de două ori mai luminos decât cel al modelului anterior.

Fitbit Charge 5: Preț

Charge 5 este disponibil la prețul recomandat de 899 lei, preț care include și 6 luni de abonament gratuit pentru serviciul Fitbit Premium (pentru clienți noi sau pentru cei care revin). Începând de astăzi, Charge 5 poate fi pre-comandat online pe Fitbit.com și la partenerii locali autorizați printre care se numără eMAG, Altex, Flanco, Media Galaxy, cu disponibilitate globală din 27 septembrie.

Etichete: ,