Facebook oprește recunoașterea automată a feței și etichetarea automată în poze

Scris de | 4 noiembrie, 2021
Facebook oprește recunoașterea automată a feței și etichetarea automată în poze
Foto: Ubergizmo

Facebook a anunțat că nu mai fi funcțional sistemul automat de etichetare a feței, alimentat de recunoașterea facială. Persoanele care au optat anterior pentru a utiliza acest lucru nu vor mai fi recunoscute automat în fotografii și videoclipuri, iar Facebook va șterge șabloanele individuale de recunoaștere facială pentru un miliard de persoane.

Compania spune că încurajează oamenii să eticheteze manual postările, căci procesul automat nu se va mai întâmpla. Toate acestea se întâmplă „în săptămânile următoare”. „Rolul pe termen lung al recunoașterii faciale în societate trebuie să fie dezbătut în mod deschis și printre cei care vor fi cel mai afectați de aceasta”, spune compania, promițând totodată că continua „să se implice în această conversație” și să lucreze cu autoritățile civile.

În plus, nici funcția de Automatic Alt Text, care creează descrieri ale unor imagini pentru persoanele cu deficiențe de vedere, nu va mai include numele celor care apar în fotografiile în care s-a folosit sistemul automat de etichetare a feței. 

Facebook se află în mijlocul unei campanii de „spălare” a reputației sale, profund afectată de dezvăluiri recente făcute de un fost angajat al companiei. Chiar săptămâna trecută, compania a luat decizia de a-și schimba numele în Meta, încercând să se delimiteze astfel de scandalurile care au urmărit-o în ultimul deceniu.

Etichete: , , ,