Facebook tocmai și-a schimbat numele în META. Care este motivul și ce semnificație are

Scris de | 28 octombrie, 2021
Facebook tocmai și-a schimbat numele în META. Care este motivul și ce semnificație are
Foto: Ubergizmo

„Facebook tocmai și-a schimbat numele în META. Sincer, aceasta este o veste nebună”, a scris un utilizator de Twitter.

În cazul în care nu ești la curent cu ultimele noutăți, Facebook a anunțat astăzi că își va schimba numele în Meta. Această decizie întărește ultimele speculații referitoare la Facebook, care își dorește să se dezvolte dincolo de rețelele sociale, familiarizând publicul cu metaversul.

Dar ce este metaversul?

În general, se referă la mediile virtuale partajate, pe care oamenii le pot accesa prin Internet. Termenul se poate referi la spații digitale care devin mai realiste prin utilizarea realității virtuale (VR) sau a realității augumentate (AR). Unii oameni folosesc, de asemenea, cuvântul metavers pentru a descrie lumi de jocuri, în care utilizatorii au un personaj care se poate plimba și interacționa cu alți jucători.

În ciuda ultimelor știri despre separarea Facebook în mai multe micro companii, se pare ca aceștia confirmă că structura nu se va schimba, ci doar numele.

Se pare că rebranding-ul Facebook este o metodă pe care a gândit-o Zuckerberg pentru a se distanța și pentru a distrage atenția de la controversele care au afectat entitatea, însă vom afla pe parcurs dacă acestea au fost intențiile.

 

Etichete: , , ,

Sursa: Compania Facebook își schimbă numele în Meta