Un startup din România devine Partener Microsoft și se va lansa pe piața din SUA

Scris de | 11 noiembrie, 2021
Un startup din România devine Partener Microsoft și se va lansa pe piața din SUA

Medicai, start-up-ul românesc care dezvoltă și operează propria platformă online pentru imagistică, anunță obținerea statutului de Partener Microsoft, prin intermediul căruia își propune extinderea portofoliului de clienți la nivel internațional și să ofere serviciile sale medicilor și pacienților din întreaga lume. Compania își va concentra eforturile în primă fază pe piața din SUA, urmând ca apoi să vizeze piețele din Europa de Vest.

Având la bază tehnologii de nouă generație, precum stocarea în cloud și inteligența artificială, platforma de imagistică Medicai le permite medicilor din spitale şi clinici să colaboreze de la distanţă între ei, cât și să comunice remote mai ușor cu pacienții lor.

Concret, în platforma Medicai, medicii își pot crea arhive online cu investigațiile imagistice ale pacienților lor. Atunci când este nevoie ca mai mulți medici – din aceeași specialitate sau specialități conexe, să colaboreze în diagnosticarea și tratarea unui caz, aceștia pot oferi colegilor acces la arhivele lor, simplu și rapid. În acest mod, se facilitează colaborarea dintre medici, chiar și din clinici sau regiuni geografice diferite, se urgentează diagnosticarea și tratarea cazurilor medicale, iar pacienții sunt scutiți de a mai aduce cu ei investigațiile pe suporturi electronice, susceptibile la deteriorare și care uneori pot pune probleme de incompatibilitate la citire.

Medicai își propune să rezolve problema numărului scăzut de medici radiologi, prin distribuția și gestionarea eficientă a cazuisticii între aceștia. De asemenea, Medicai interconectează datele de caz, altminteri blocate în clinici și rezolvă problema de stocare a fișierelor cu informații de imagistică, adesea foarte mari chiar și pentru a fi previzualizate cu metodele tradiționale și își propune să elibereze clinicile și spitalele de povara mentenanței serverelor proprii pentru stocarea acestor date, cât și să gestioneze corect accesul la date utilizatorilor, fie ei medici sau pacienți.

Activitatea Medicai a generat până în prezent un total de peste 30 de clienţi – spitale şi clinici atât private, cât și de stat, printre care se numără Spitalul Marius Nasta, Spitalul Sf. Maria, Spitalul Monza, Brain Institute şi Clinica Neuroaxis.

Cooperarea privind vânzarea colaborativă este al doilea pas făcut de Medicai în parteneriatul cu Microsoft. Etapa inițială a legăturilor de colaborare dintre cele două companii a început în urmă cu 6 luni, când Medicai a migrat infrastructura proprie în platforma cloud dezvoltată de Microsoft.

Două considerente au stat la baza acestei decizii de business. Pe de-o parte, Medicai a dorit să ofere utilizatorilor- clinici, medici și pacienți, împreună cu serviciile sale și o infrastructură în care să poată fi stocate, gestionate și analizate toate informațiile de imagistică, diagnostic, istoric ale pacientului. Aceasta a înlesnit adoptarea soluției oferite de Medicai de către clinici și medici, deoarece astfel nu mai era necesar să folosească o infrastructură de servere proprie, o cerință dificil de îndeplinit pentru mulți în contextul digitalizării precare din sistemul medical românesc.

Continuând drumul său alături de Microsoft, în august 2021 Medicai a aplicat și a fost acceptat în Microsoft for Startups, program creat special pentru startup-uri. Acesta a permis Medicai continuarea dezvoltării, oferindu-i acces preferențial la produse și servicii, precum și resurse Microsoft special gândite pentru companii în dezvoltare.

Etichete: , , , ,