Instagram îți va oferi curând mai multe opțiuni de a-ți personaliza cronologia

Scris de | 15 noiembrie, 2021
Instagram îți va oferi curând mai multe opțiuni de a-ți personaliza cronologia
foto via @indianexpress.com

Dacă utilizezi Instagram și ești destul de activ, există șanse mari să urmărești o mulțime de conturi. Acestea pot varia de la conturi care aparțin prietenilor și membrilor familiei, la brand-uri, celebrități și multe altele. Asta înseamnă că ai o cronologie destul de variată, ceea ce nu este un lucru rău, dar pentru unii poate fi destul de aglomerat, fiind foarte greu de găsit conținutul favorit.

Potrivit unui tweet al lui Alessandro Paluzzi, se pare că Instagram testează o modalitate prin care utilizatorii pot schimba modul în care își văd cronologia. Pe baza capturilor de ecran realizate de acesta, se pare că Instagram lucrează la filtre care vor permite utilizatorilor să aleagă ce să vadă în cronologia lor.

Momentan, opțiunile sunt „Acasă”, „Following” și „Preferate”. Probabil că „Acasă” va fi cronologia obișnuită, bazată pe algoritmi și pe care o cunoaștem deja cu toții și cu care suntem obișnuiți, iar „Preferate” va fi locul în care vei vedea doar postări de la anumite conturi, dar nu știm cu exactitate ce ar putea fi la “Following”. Poate că ar putea fi locul în care vei vedea postări ale persoanelor pe care le urmăresti și care te urmăresc înapoi.

Deși cronologia Instagram bazată pe algoritmi este mai intuitivă și mai inteligentă în a-ți arăta ceea ce crede că ar putea să te intereseze, recent parlamentarii americani au propus un proiect de lege care ar permite utilizatorilor să dezactiveze aceșți algoritmi. În China, guvernul și-a propus, de asemenea, să creeze un set de reguli cu privire la acești algoritmi, precum și pentru a-i face mai responsabili din punct de vedere social.

Etichete: , , , ,

Sursa: Instagram Could Soon Let You Choose How To View Your Timeline