Spotify șterge butonul de „shuffle” pentru albume, deoarece Adele cere ca „arta să fie respectată”

Scris de | 25 noiembrie, 2021
Spotify șterge butonul de „shuffle” pentru albume, deoarece Adele cere ca „arta să fie respectată”

În timp ce probabil majoritatea dintre noi este obișnuită să asculte muzică în mod aleatoriu, mulți artiști și producători par să simtă cu tărie că albumele ar trebui apreciate cronologic.

 

De fapt, a fost atât de important pentru Adele ca noul ei album, 30, să fie auzit în ordinea corectă, încât a cerut Spotify să elimine shuffle ca mod de redare implicit pe platforma sa.

 

„Aceasta a fost singura cerere pe care am avut-o în industria noastră în continuă schimbare! Nu creăm albume cu atâta grijă și gândit la lista noastră de melodii fără niciun motiv. Arta noastră spune o poveste, iar poveștile noastre ar trebui ascultate așa cum ne-am propus”, a scris Adele pe Twitter.

 

Serviciul de muzică a respectat dorința lui Adele, eliminând opțiunea de amestecare din toate albumele artistului. Și nu s-a oprit doar aici. Potrivit Gizmodo, opțiunea a dispărut și din lucrările altor artiști, albumele fiind acum setate să fie redate în mod implicit.

 

Oficialii Spotify au declarat pentru Variety că este încântat să lanseze această „nouă funcție premium”, care ar putea părea mai degrabă o anti-funcție, care a fost solicitată de mult timp de artiști. Dacă utilizatorii doresc să reda un album în mod aleatoriu, vor trebui să activeze opțiunea de pe ecranul de redare a unei melodii individuale.

 

„Pentru acei utilizatori care încă doresc să aleagă un album, pot accesa vizualizarea în redare acum și pot selecta comutatorul „aleatoriu” (shuffle). Ca întotdeauna, vom continua să repetăm ​​produsele și funcțiile noastre pentru a crea cele mai bune experiențe atât pentru artiști, cât și pentru fanii lor”, au declarat oficialii platformei Spotify.

Etichete: , ,