Primele impresii cu Huawei Watch GT3 46mm, un smartwatch elegant cu multe funcții pentru monitorizare

Scris de | 10 decembrie, 2021
Primele impresii cu Huawei Watch GT3 46mm, un smartwatch elegant cu multe funcții pentru monitorizare

Nu a trecut multă vreme de la lansarea locală a ceasului Huawei Watch GT3 în România, iar noul model a poposit deja în redacția noastră. Facem acum o scurtă trecere în revista a noilor caracteristici pe care le aduce, dar pregătim ulterior un review detaliat pe care îl veți putea citi și în următoare ediție a revistei.

Până să trecem printre primele noastre impresii, haideți să aruncăm o privire peste specificații. Vorbim despre varianta stainless steel de 46 de mm, un model ce vine echipat cu un ecran AMOLED de 1.43 inci, iar la interior găsim 4 GB spațiu de stocare și o baterie de 455 mAh. Carcasa este realizată din oțel inoxidabil, iar ceasul promite o rezistență la scufundări de până la 5 ATM.

Pachetul de retail este unul clasic Huawei în ce privește ceasurile. Ceasul vine într-o cutie neagră cu inscripții aurii pe care se găsesc detaliile tehnice și cele de retail, iar la interior avem un încărcător wireless magnetic fără brick de priză, câteva module suplimentare pentru brățară și o serie de manuale de instrucțiuni.

Huawei Watch GT3 este disponibil într-o variantă sport sau elegantă

Versiunea metalică a ceasului este elegantă, dar nu se apropie de masivitatea modelului Watch 3 Pro, a cărui recenzie o puteți citi aici sau pe care o puteți vedea în variantă video aici. Cu toate astea, noua generație Watch GT3 de la Huawei este mai rafinată, în special pentru varianta cromată cu brățară metalică.

Se observă reminescențe ale modelelor GT anterioare, dar au fost adăugate și elemente noi distinctive, ca de exemplu butonul de tip coroană, ce aduce feedback tactil atunci când se face o derulare printre aplicații sau notificări. Butonul Digital Crown a adus și launcher-ul de aplicații sub formă de listă, similar cu ce avem la modelul Watch 3 Pro. Avem și un buton de tip pilulă pe marginea din dreapta, care este o scurtătură pentru antrenamente și care poate fi configurat din meniu pentru a lansa direct o funcție sau o aplicație.

Ca și în cazul modelelor mai vechi GT, ceasul utilizează doar materiale premium, precum ecranul cu panou AMOLED, oțelul inoxidabil pentru carcasă sau stratul ceramic pentru baza care adăpostește senzorii. Cadranul a fost îmbunătățit în ce privește rezoluția și dimensiunea, față de generația anterioară avem și o suprafață mai mare, sticla curbată 3D asigură o vizualizare ceva mai largă atunci când utilizatorii vor să vadă informații rapid.

Harmony OS la interior

Trecerea la Harmony OS pe ceas nu a adus diferențe majore față de LiteOS-ul utilizat anterior pe ceasurile Huawei din seria GT și la fel ca în cazul produselor anterioare (Watch 3 Pro incluziv), aplicația de bază rămâne Huawei Health, de unde poți seta noi fețe de ceasuri, unde poți vedea statisticile pentru activitatea fizică sau statusul somnului sau poți seta alarme și activa/dezactiva unele aplicații care să primească notificări.

Ceasul dispune acum și de o nouă tehnologie pentru monitorizarea ritmului cardiac, TruSeen TM 5.0, care permite o monitorizare a ritmului cardiac și saturației de oxigen din sânge cu o precizie mai bună, indiferent că vorbim despre antrenamente sau în modul de monitorizare a somnului. Purtat pentru câteva zile, nu pot să spun că precizia este mai bună decât până acum, dar vom face diferite teste. Sunt multe elemente de noutate pentru zona de monitorizare aduse, iar toate la un loc fac din Watch GT 3 un adevărat companion pentru monitorizarea sănății.

Versiunea neagră a ceasului, alături de o brățară din silicon de aceiași culoare, va fi o opțiune excelentă pentru pasionații de sport. În acest sens, ceasul aduce o serie de moduri de antrenament, peste 100 de moduri, inclusiv 18 moduri de antrenamente profesionale, asfel că indiferent de ce sport practici o să ai totul foarte atent detaiat la încheietura ta. Poți stabili propriile obiective și poți monitoriza rezultatele în timp real sau în aplicația Huawei Health, disponibilă pe iOS, Android și în AppGallery, ceea ce ne transmite că ceasul funcționează pe toate platformele.

Sunt disponibile și variante de 42 de mm ale ceasului, modele care se adresează în primul rând publicului feminin, un model elegant cu curea din piele Gold White și o ediție cu o curea milaneză.

Concluzie

În primul rând, este despre aspect, iar Huawei Watch GT 3 a adus din estetica modelului Pro, în special pentru varianta cu brățară metalică. Se păstrează caracteristicile care au făcut din modelele GT anterioare niște ceasuri inteligente foarte vândute, dar se aduc îmbunătățiri, în special cu accent pe calitate. Avem acum un ecran mai bun, un buton Digital Crown care să te ajute mai bine în navigare, precum și noi funcții pentru monitorizarea sănătății sau activitățile sportive.

Modelul de 46 mm este disponibil în 2 variante, cu brățară de oțel inoxidabil, la 1.499 lei, și cu brațară sport, din elastomer, la prețul de 1.199 lei. În acelașă timp, modelul de 42 mm poate fi găsit, de asemenea, în 2 variante, cu brățară metalică Milaneză, cu design dedicat și exclusiv, la 1.399 lei și brațară din piele, la 1.199 lei.

Etichete: , , ,