Intră în atmosfera de Crăciun cu gama de produse smart home de la TAPO

Am sărit peste etapa cu bradul în acest an, dar asta nu înseamnă că n-am avut casa plină de luminițe și produse smart. Am folosit acum unele de la TAPO și nu m-am oprit doar la becuri și benzi multicolore, ci am vrut să asigur și partea de securitate pentru momentele când voi fi la colindat prin familie. Acum nu doar că am o casă plină de culori, ci și una plină de camere de securitate, dar și prize inteligente care pot automatiza anumite electrocasnice non-smart.

Scris de | 23 decembrie, 2021
Intră în atmosfera de Crăciun cu gama de produse smart home de la TAPO

TP-Link este unul dintre principalii jucători pe piața de case inteligente, iar din portofoliul companiei fac parte produse dincolo de sfera de rețelistică, precum camere de securitate, prize inteligente sau soluții de iluminare inteligente, toate reunite sub brandul Tapo.

Nu suntem la prima testare de produse pentru o casă mai inteligentă de la TAPO, astfel că ne sunt familiare atât produsele, cât și aplicația dedicată care le controlează. Intrăm acum pe o zonă tot mai populată de produse inteligente, produse care ar trebui să definească conceptul de smart home, care se definește prin securitate, automatizări și control de la distanță.

Banda LED Multicoloră Tapo L920-5

Pentru fiecare dintre noi, atmosfera sărbătorilor de iarnă înseamnă ceva. Copilărie, familie sau cadouri, dar toate vin la pachet cu brad și lumini colorate. Benzile LED au devenit tot mai populare, iar Tapo a lansat de curând două soluții multicolore pe care le poți utiliza fie în bradul de crăciun fie pentru decorarea casei. La testarea acestei soluții în lipsa bradului de Crăciun în familia Machi am ales pentru iluminarea panoului din spate al televizorului din living.

Banda LED care mi-a sosit la teste are dimensiunea de 5 metri, are aplicat un adeziv 3Madhesive și nu necesită hub, astfel că este nevoie doar să atașezi banda pe suprafața dorită, să o conectezi la priză și apoi să urmezi pașii din aplicația dedicată Tapo pentru conectarea la rețeaua Wi-Fi securizată a locuinței. De la fixarea cu adeziv și până la funcționarea efectivă, cu trecerea prin înrolarea în aplicație, durează maximum 5 minute, asta daca ai deja un cont în aplicația Tapo.

După instalare, trecem rapid la partea de lumini și devine greu de decis. Te ajută producătorul, care are o serie de teme predefinite, inclusiv unele pentru această perioadă de sărbătoare, iar preferatul meu la colindele din acest an a rămas cel denumit sugestiv Grandma’s Christmas Lights, dar mai ai și Hanukkah, Candy Cane sau Flicker, ultimul simulând niște lumânări care ar trebui să ardă mocnit în această perioadă. Sunt 16 efecte predefinite, unele care imite fulgerele, altele care încearcă să te aducă în atmosfera de sărbătoare, în cea de primăvară sau care imită Aurora. De Valentines Day o să activezi preset-ul intitulat sugestiv Valentines.

Dacă nu vrei să optezi pentru un efect predefinit, poți opta să luminezi într-o singură nuanță de culoare. Iar dacă vrei să mergi mai departe poți să creezi propriul efect prin selectarea culorilor pe blocurile benzi LED sau poți lua efectele deja predefinite și să modifici unele culori în cazul în care asta dorești. Pe scurt: pot fi controlate 50 de zone de culori diferite pentru a crea atmosfera potrivită pentru fiecare activitate.

La fel ca celalalte produse de iluminat Tapo, ai programări și timer, astfel că poți crea programe pentru a activa/dezactiva luminozitatatea sau culoarea benzii în funcție de preferințe. Ai și mod Away care aprinde luminile la întâmplare pentru a da senzația unui posibil intrus că cineva este acasă și poți administra banda chiar și de la distanță dacă internetul funcționează și banda este conectată corespunzător la Wi-Fi.

Lucrurile devin mai interesante atunci când folosești Tapo prin comenzile vocale. Funcționează împreună cu asistenții de la Alexa sau Google, dar pentru asta trebuie o boxă conectată căreia să îi transmiți comenzile.

REVIEW Bec Multicolor Tapo L530E

Lânga banda luminoasă poți aduce lumină dintr-o altă zona a camerei dacă atașezi câteva becuri inteligente. Becul multicolor Tapo L530E este unul dintre cele mai accesibile becuri inteligente colorate disponibile în piață și permite crearea unei atmosfere perfecte prin personalizarea luminozității, a temperaturii sau a culorii. Are peste 16 milioane de nuanțe din care poți alege și este echivalentul unui bec de 60W, cu până la 806 lumeni de lumină albă.  Cam toate detaliile pe care le-am prezentat în cazul benzii LED rămân valabile și când vine vorba despre becul L530E. Are presetări, programe, timer și poate fi configurat pentru a porni random atunci când îl pui în modul Away.

La fel ca în cazul tuturor produselor de sub gama Tapo, L530E nu necesită un hub. Trebuie să conectezi becul la o lampă cu dulie, să îl înrolezi la sistemul Wi-Fi și în aplicație și mai departe poate fi controlat direct din aplicație sau cu ajutorul comenzilor vocale prin Alexa sau Google.

Un lucru omis anterior, dar interesant este faptul că poți vedea consumul becurilor direct în aplicație, atât pentru bec, cât și pentru banda LED. Vezi ce consum ai avut pentru ziua în curs, ultimele 7 sau 30 de zile și poți vedea și cât au stat aprinse becurile smart.

REVIEW Cameră de supraveghere Tapo C210

Pentru că perioada de Crăciun nu e numai una a cadourilor, ci și una în care spargerile de locuințe sunt destul de dese, tâlharii profitând de faptul că mulți proprietari pleacă în vacanțe, camerele de supraveghere devin un „must”, mai ales pentru cei care au lucruri importante pe care vor să le protejeze. Pentru aceasta, Tapo are o cameră de supraveghere numită C210, care capturează imagini la o rezoluție de 3MP.

C210 de la Tapo poate fi setată prin cablu sau wireless, în funcție de preferințele tale, și vine cu Night Vision de până la 9 metri, astfel că poate distinge și ce se întâmplă în întuneric. Se poate de asemenea roti 360 de grade pe orizontală și este dotată cu o alarmă care declanșează efecte de lumină și sunet atunci când detectează un intrus. Există și posibilitatea de a comunica cu cei aflați în casă, prin Two-Way Audio, care se folosește de difuzor pentru a auzi și ceea ce spun aceștia.

Bineînțeles, pentru stocare vei recurge la un card microSD, care poate fi de până la 256GB, acesta oferindu-ți echivalentul a 512 ore (sau 21 de zile) de înregistrare. Atunci când ești acasă poți opri înregistrarea folosindu-te de un asistent vocal (Google Assistant sau Amazon Alexa), fără a mai fi nevoit să intri în aplicația dedicată.

REVIEW Cameră de supraveghere pentru exterior Tapo C310

Pentru supravegherea exterioară a casei, te poți folosi de camera Tapo C310, care înregistrează imagini la o rezoluție de 3MP. Se poate conecta fie la o rețea wireless, fie prin cablu Ethernet, și pentru că vorbim de o cameră exterioară, bineînțeles că poate fi folosită și pe timp de noapte, fiind dotată cu Night Vision, o funcție care îi oferă distanța vizuală de 30 de metri, chiar și în bezna nopții.

Nu lipsesc funcțiile pe care te-ai aștepta să le vezi la o astfel de cameră (și pe care le găsești și pe Tapo C210, versiunea de interior), anume detectarea mișcării – camera îți va trimite notificări atunci când observă vreo mișcare în curtea casei tale -, sau posibilitatea de activare a unei alarme, sonoră și luminoasă, care poate fi folosită pentru a speria eventualii intruși și a-i anunța astfel că sunt observați. Poți și să comunici cu persoanele care se află în fața camerei prin funcția Two-Way Audio, și îi poți și auzi prin difuzorul lui Tapo C310.

În fine, pentru stocare, ai opțiunea de a introduce un card microSD în interiorul camerei exterioare, care poate înregistra până la 128GB de video, la rezoluție de 3MP. Poți și să controlezi vocal camera prin Google Assistant sau Amazon Alexa, și o poți introduce în diferitele tale rutine: spre exemplu, când pleci de acasă te poți folosi de asistentul digital pentru a începe imediat înregistrarea cu Tapo C310.

REVIEW Priză Wi-Fi inteligentă Mini Smart Tapo P110

Și pentru că perioada sărbătorilor este și cea în care consumăm cea mai multă energie, o priză inteligentă poate o fi o alegere destul de interesantă. În acest sens, Tapo vine P110, o priză Mini Smart, care poate monitoriza energia care circulă prin ea și are un design compact, care nu blochează prizele adiacente. Se instalează rapid și ușor, bineînțeles cu ajutorul aplicației TP-Link Tapo.

Practic, poți vedea în timp real consumul de energie, direct din aplicație, și poți să administrezi toate dispozitivele conectate la priză în funcție de nevoile tale. Astfel, le poți porni sau opri instantaneu, de la distanță, oriunde te-ai afla (funcție foarte utilă în momentul în care ai uitat ceva în priză și ai plecat de acasă).

Dacă vrei să fii sigur că nu uiți nimic, poți chiar seta un program pentru priza inteligentă P110, astfel încât aceasta să pornească doar când ajungi acasă, sau să se oprească imediat ce ieși pe ușă. La asta ajută și controlul vocal prin Alexa și Google Assistant, ce îți oferă posibilitatea de a opri și acest device, la fel ca cele prezentate anterior, doar printr-o comandă vocală.

În fine, pentru momentele în care pleci de acasă, poți lăsa lumini în priză și o poți trece pe modul Away, care le va porni automat la anumite intervale, pentru a oferi senzația că încă te afli în locuință.

 

Concluzia connect

În perioada sărbătorilor produsele Tapo de la TP-Link pot să-ți înfrumusețeze locuința, să te ajute să intri în atmosfera de sărbătoare sau să-ți facă casa mai inteligentă, mai automată și mai sigură. Toate produsele prezentate sunt cadouri ideale pentru cei dragi, iar unificarea mai multor produse sub egida unei singure aplicații, care mai apoi să permite controlul prin voce cu ajutorul asistenților vocali, este un pas important spre o casă smart.

Etichete: , , , , ,