Inovația pe care Apple o pregătește pentru camera frontală a lui iPhone 14

De la lansarea iPhone X, Apple s-a bazat pe celebrul „notch” de pe afișajul iPhone-ului pentru a adăposti camera frontală și alți senzori. Aici diferea Apple de alți producători de smartphone-uri care au încercat să găsească soluții în jurul acestei probleme, cum ar fi utilizarea decupajelor perforate, a camerelor incorporate în afișaj, camerelor pop-up și a multor altele.

Potrivit unui tweet de la @dylandkt, iPhone 14 ar putea echipa o cameră frontală cu perforare și ar putea fi, de asemenea, primul iPhone care va folosi o cameră de tip in-display.

Asta înseamnă că, în loc să ai un spațiu gol uriaș nefolosit, va exista o mică gaură în afișaj pentru cameră, cu restul componentelor ascunse sub ecran. Au existat îngrijorări în trecut cu privire la calitatea camerelor din afișaj, deoarece senzorii ar trebui să poată pătrunde în afișaj fără a distorsiona prea mult imaginea.

Rămâne de văzut dacă Apple va reuși asta, menținând cel puțin la un nivel devcent calitatea imaginii. De asemenea, asta nu este prima dată când auzim zvonuri despre camera cu perforare a lui iPhone 14. Rapoartele anterioare au sugerat același lucru, așa că cel puțin zvonurile par să se coroboreze între ele.