Apple oferă mai mult iPhone la același preț, cu iPhone 14 Plus. Și iPhone 14 e oficial

Scris de | 7 septembrie, 2022
Apple oferă mai mult iPhone la același preț, cu iPhone 14 Plus. Și iPhone 14 e oficial

iPhone 14 și iPhone 14 Plus au fost și ele anunțate de Apple la evenimentul din Cupertino, și spre desoebire de variantele Pro, nu vin cu un nou design frontal, fiind asemănătoare cu gama anterioară, iPhone 13, având inclusiv și același chipset, A15 bionic. Așa cum se așteptat, versiunea Mini a dispărut complet și este acum înlocuită cu una Maxi, sau mai degrabă una Plus, pentru că așa se numește cel mai nou iPhone din lineup-ul celor de la Apple, iPhone 14 Plus, de 6,7 inch. Varianta normală iPhone 14 rămâne la 6,1 inch.

O noutate interesantă este reprezentată de faptul că modelele din Statele Unite ale gamei iPhone 14 vin doar cu eSIM, renunțând astfel complet la lăcașul pentru cartela SIM.

Nouă este și funcția de Emergency SOS, care permite trimiterea de mesaje de urgență prin satelit, atunci când zona în care te afli nu are acoperire mobilă. Practic, antenele telefoanelor se pot conecta la frecvențele sateliților, iar Apple spune că ar trebui să dureze mai puțin de 15 secunde trimiterea unui mesaj atunci când te afli într-o zonă de unde cerul poate fi văzut clar, respectiv câteva minute atunci când te afli în zone împădurite. Interfața ar trebui să îi arate utilizatorului și în ce direcție să îndrepți telefonul și cum să contactezi serviciile de urgență.

În ceea ce privește camerele, există un nou modul principal de 12MP cu f/1.5 și stabilizare bazată pe senzor, care ar oferi, conform Apple, cu 49% mai multă performanță în condiții de lumină scăzută. Și Night Mode ar trebui să fie de 2 ori mai rapid acum. Există și un ultrawide, iar camera de selfie, de 12MP, are acum autofocus mai bun. O altă noutate o reprezintă ceva ce Apple numește Photonic Engine, o tehnologie care implică utilizarea procesării de imagine mai devreme decât se realiza anterior, pentru acea performanță mai bună în lumină scăzută, și pentru culori mai bune. Pe partea video, telefoanele primesc un nou mod de stabilizare denumit Action Mode, care folosește tot senzorul într-un mod asemănător unui gimbal.

iPhone 14 și iPhone 14 Plus vor fi disponibile la precomandă de pe 9 septembrie. Varianta standard, iPhone 14, se livrează începând cu 16 septembrie, în timp ce doritorii lui iPhone 14 Plus vor trebui să mai aștepte până pe 7 octombrie. În ceea ce privește prețurile, iPhone 14 pleacă de la 799 de dolari, în timp ce iPhone 14 Plus pleacă de la 899 de dolari.

Etichete: , , , , ,