Apple nu mai permite repararea iPhone-urilor furate sau pierdute

Scris de | 1 aprilie, 2022
Apple nu mai permite repararea iPhone-urilor furate sau pierdute
foto via @ubergizmo.com

Apple a luat decizia de a nu mai permite repararea iPhone-urilor furate sau pierdute şi impune această decizie partenerilor autorizaţi şi service-urilor. Informaţia vine dintr-un memo intern al companiei din Cupertino.

Tehnicienii de la service-uri vor primi un mesaj pop up în sistemele MobileGenius sau GSX, care indică faptul că terminalul respectiv a fost furat său pierdut. Dacă se întâmplă asta vor trebui să refuze reparaţia. Registrul GSMA Device va trimite informări spre Apple Store-uri şi companii third party specializate pe reparatiii cu privire la iPhone-urile eligibile pentru reparaţii.

Apple şi partenerii săi deja refuza să repare un iPhone care are modul Find My activat. Dacă clientul nu poate dezactiva funcţia, atunci firma îi refuza reparaţia. De asemenea Apple nu va debloca niciodată un telefon al său cu Activation Lock pornit. În astfel de cazuri trebuie să le dovedeşti celor de la Apple că eşti posesorul de drept al dispozitivului.

Cei care îşi fac griji după ce au cumpărat un iPhone de pe piaţa neagră vor trebui să recurgă la service-uri neautorizate, se pare. Cel mai bine e totuşi să cumperi un iPhone din surse legale şi eventual şi să îi verifici provenienţa temeinic.

În ultimul an Apple a mai făcut o mutare legată de reparaţia de iPhone, pornind un serviciu de reparaţii acasă pentru clienţi, care le aduce tutoriale şi uneltele necesare pentru procedee de bază.

Etichete: , , ,

Sursa: BGR