Fenomenul „snowflake”, dus la extrem de Google: Bulele albastre de chat ale iMessage sunt „discriminatorii”

Scris de | 13 ianuarie, 2022
Fenomenul „snowflake”, dus la extrem de Google: Bulele albastre de chat ale iMessage sunt „discriminatorii”
foto via @gsmarena.com

Apple iMessage a introdus mesajele gratuite între utilizatorii de iPhone în urmă cu un deceniu, fapt care a afectat sănătatea mintală a utilizatorilor de Android, din cauza faptului ca ei nu puteau beneficia de aceleasi avantaje. Sau cel puțin așa a dezvăluit un raport recent realizat de The Wall Street Journal.

Hiroshi Lockheimer, Senior VP la Google, a declarat că presiunea de grup și o așa-zisă agresiune ca o modalitate de a vinde produse este „nu prea ingenioasă pentru o companie care are umanitatea și echitatea ca parte esențială a marketingului său”. Chiar și contul de Twitter al Android a intervenit, spunând că trimiterea de mesaje text ar trebui să ne apropie și că există o soluție.

Utilizatorii iMessage de pe iPhone au bulele de chat ale altor utilizatori iMessage în albastru, în timp ce mesajele de la utilizatorii de Android apar verzi, și așa a fost încă de când s-a putut folosi aplicația de mesagerie pe sistemul de operare Google.

Sondajele efectuate în rândul unor utilizatori, mai concret unul realizat în cazul unei studente la master în vârstă de 24 de ani din nordul statului New York, a arătat că oamenii din cercul ei de prieteni au reacționat cu „ew, ce nasol” când un alt utilizator a trimis mesaje cu bule verzi de chat.

Etichete: , ,

Sursa: Google asks Apple to stop green bubble bullying on iMessage