Tu cum îți deschizi mașina? Apple vrea s-o faci prin telefon

Scris de | 18 ianuarie, 2022
Tu cum îți deschizi mașina? Apple vrea s-o faci prin telefon

În urmă cu doi ani, Apple a introdus pentru prima dată pe plan mondial funcția CarKey– o cheie digitală care permite șoferilor să-și deblocheze mașinile doar folosind iPhone-urile sau ceasurile Apple.

Cu toate acestea, de atunci și până acum, funcția aceasta a fost disponibilă doar pentru proprietarii de automobile marca BMW de generație nouă, dar acest lucru s-ar putea schimba în curând.

Mark Gurman de la Bloomberg, un faimos „insider” Apple care lansează mereu zvonuri care devin în marea lor majoritate realitate, a declarat în cea mai recentă ediție a buletinului său informativ Power On că firma ar putea extinde CarKey și la alți producători de automobile.

El a postulat că următoarea marcă care va folosi această caracteristică este Hyundai și linia sa de lux Genesis. Conform lui Mashable, Gurman și-a susținut afirmațiile cu descoperiri recente în codul iOS 15, ce prevăd ca extinderea să fie lansată până la jumătatea anului 2022.

Potrivit Engadget, deși modelele exacte de vehicule compatibile nu sunt încă cunoscute, unele mașini Hyundai, precum Ioniq 5, sunt deja echipate cu capabilități pentru o cheie digitală.Apple plănuiește Carkey și pentru alte mărci decât BMW

Șoferii ar trebui pur și simplu să-și aducă dispozitivele lângă mânerul ușii unei mașini pentru a debloca vehiculul și pot chiar configura mașina să pornească odată ce este plasată într-o zonă specificată.Prin extinderea serviciului către alți producători de automobile, Apple ar putea deschide calea pentru ca mai multe mărci să urce la bord, în loc să aibă caracteristica aceasta exclusivă doar pentru câțiva aleși ai sorții. Tu cum ai vrea să-ți pornești mașina, cu Apple sau Android?

Etichete: , , , ,