Un tânăr din Indonezia şi-a transformat selfie-urile în NFT-uri, vândute pe milioane de dolari

Scris de | 22 ianuarie, 2022
Un tânăr din Indonezia şi-a transformat selfie-urile în NFT-uri, vândute pe milioane de dolari

„NFT” ar putea fi lejer cuvântul cheie al anului 2021 şi ne va mai bântui şi în 2022. A apărut în industria jocurilor, a artei, a muzicii şi va fi probabil la mare căutare în Metaverse. La fel ca şi monedele cripto şi această găselniţă digitală îşi are îmbogăţiţii peste noapte, precum un tânăr din Indonezia care a făcut milioane de dolari… din selfie-uri.

Pe numele său Sultan Gustaf Al Ghozali, tânărul a făcut fotografii selfie în fiecare zi timp de 4 ani, apoi a luat fotografiile şi le-a transformat în NFT-uri. Aceste non fungible tokens au fost apoi vândute la licitaţie pe platforma OpenSea, ca parte a unei colecţii intitulate Ghozali EveryDay. Tânărul nu se aştepta ca acele fotografii să valoreze cine ştie ce, aşa că a pornit licitaţia de la 0.00001 ETH, adică aproximativ 3 dolari.

Spre şocul său licitaţia a explodat, iar unele dintre NFT-uri au ajuns la 0.9 ETH, în vreme ce întreaga colecţie a ajuns la 381 ETH, adică aproximativ 1.2 milioane de dolari. Sultan are doar 22 de ani şi a devenit milionar peste noapte din selfie-uri, ceea ce arată natura întâmplătoare şi impredictibilă a pieţei NFT-urilor. Selfie-urile au fost făcute cu un scop: crearea unui timelapse folosit atunci când tânărul avea să termine facultatea.

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu asta, un NFT este un certificat digital unic, înregistrat în blockchain şi care asigură proprietatea asupra unui bun digital, a unei opere de artă, a unui obiect colecţionabil. Listarea selfie-urilor a pornit că o glumă, iar acum l-a făcut milionar pe indonezian, care va folosi suma pentru a îşi deschide un studio de animaţii.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Ubergizmo